Persbericht

Putten 17 februari 2000

Informatiebijeenkomst Wooncentrum Het Anker

Wooncentrum Het Anker in Putten, onderdeel van Welzijnszorg te Harderwijk, bestaat uit 6 woningen aan de Slangenburg. Zij biedt een woonplek aan 21 volwassen mensen met een lichte verstandelijke handicap. Alle bewoners hebben een eigen zit- slaapkamer en kunnen gebruik maken van één van de gemeenschappelijke huiskamers. Twee mensen wonen in een appartement in Het Anker.B

Het wooncentrum is zich aan het ontwikkelen tot een dienstencentrum en steunpunt voor mensen met een verstandelijke handicap. Zo zijn er inmiddels 4 mensen uit Putten die ondersteuning in hun eigen huis ontvangen. Dit gebeurt in het kader van ‘intensief begeleid zelfstandig wonen’ (IBZW). Deze mensen kunnen 24 uur per dag een beroep doen op Het Anker. Daarnaast gebruiken zo’n tiental mensen per dag hun warme maaltijd in het eetcafé. De bezoekers die vooraf reserveren om verzekerd te zijn van een maaltijd, wonen in Het Anker of elders in Putten. Naast uitstekende professionele ondersteuning zijn er ook een aantal fantastische vrijwilligers die met de bewoners uiteenlopende activiteiten ondernemen.

Het Anker onderzoekt momenteel haar markt en wil haar dienstenpakket uitbreiden. Ook mensen met een Persoonsgebonden Budget (PGB) wil zij gaarne ten dienste zijn. Dit geldt eveneens voor de overkoepelende organisatie Welzijnszorg, een Prot. Chr. stichting voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke handicap te Harderwijk met voorzieningen in ’t Harde, Harderwijk en Lunteren.

Regelmatig krijgt het Anker vragen van mensen uit de omgeving. Ouders die graag informatie willen over het wonen in het Anker of benieuwd zijn vanuit welke visie er gewerkt wordt, of concreet vragen of er plek is voor hun kind. Ook bellen er mensen die vanuit hun opleiding informatie willen of een stageplek zoeken.

Hoog tijd dat Het Anker een bijeenkomst organiseert voor alle mensen die meer informatie willen over Het Anker of de diensten die zij biedt. Enkele bewoners van Het Anker en het locatiehoofd, de heer De Witte, willen u graag deze informatie verschaffen waarbij er uiteraard gelegenheid is voor het stellen van vragen.

De bijeenkomst zal plaats vinden in De Inloop, het eetcafé van het Anker, Slangenburg 32 in Putten op woensdag 1 maart vanaf 20.00 uur. U hoeft zich vooraf niet aan te melden. Indien u verhinderd bent maar wel geïnteresseerd, belt u dan gerust voor een andere afspraak. Het telefoonnummer van het Anker is: 0341 – 35 90 60.

Voor vragen of opmerkingen verzoeken wij u te bellen met 0341-359060 of faxen 0341-359061 (dhr. A. Th. de Witte) Bij voorbaat dank!

Deel: ' Informatiebijeenkomst Wooncentrum Het Anker in Putten '
Lees ook