Informatiecentrum Maasvlakte 2 geopend voor een themadag

Op zaterdag 31 maart is FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2, geopend voor een themadag. Naast de reguliere activiteiten, staat deze dag in het teken van de naadloze aansluiting van Maasvlakte 2 op de huidige Maasvlakte.

De uitbreiding van de Rotterdamse haven meet in totaal circa 2.000 hectare, dit is even groot als Schiphol of Disneyland Parijs. Als de aanleg van de eerste fase in 2013 gereed is, moet ook alle infrastructuur op en naar het nieuwe land gereed zijn en goed werken. Bij deze naadloze aansluiting komt heel wat kijken. Zo moeten bijvoorbeeld wegen, sporen en fietspaden worden aan- en omgelegd. Bezoekers van deze themadag komen alles te weten over de nieuwe knooppunten en aansluitwerken. Er worden twee busexcursies georganiseerd naar onder andere het nieuwe duinviaduct . De FutureLand Express rijdt deze dag reguliere rondritten.

Praktische informatie en aanmelden

FutureLand is op zaterdag 31 maart voor iedereen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Bezoekers die graag willen deelnemen aan een busexcursie kunnen zich aanmelden via themadag@futureland.nl. Voor de lezingen kan niet van tevoren worden ingeschreven. Op de dag zelf zijn gratis kaartjes te verkrijgen bij de balie. FutureLand is gratis toegankelijk, kosten voor deelname aan de busexcursie zijn ?3,50 per persoon. Momenteel zijn in FutureLand de tentoonstellingen 'Voorouders in de havenbodem' en de expositie 'Nieuwe grenzen nieuwe impressies' te bezichtigen.

Programma zaterdag 31 maart

12.00 uur Rondrit FutureLand Express

Programma Naadloos aansluiten [A]

13.30 - 14.00 uur start lezing

14.30 - 15.15 uur busexcursie bezoek duinviaduct

14.00 uur Rondrit FutureLand Express

Programma Naadloos aansluiten [B]

14.30 - 15.00 uur start lezing

15.30 - 16.15 uur busexcursie bezoek duinviaduct

17.00 uur Einde programma

FutureLand Express

De FutureLand Express staat om 12:00 en 14:00 uur klaar voor een bijzondere rondrit naar het nieuwste stuk Nederland. Voor een rit in de FutureLand Express à ? 5,50 per persoon kan worden ingeschreven via de website van FutureLand: www.futureland.nl. Passagiers van de FutureLand Express moeten langer zijn dan 135 cm.

Over FutureLand

In informatiecentrum FutureLand beleef je de haven van de toekomst. FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en biedt een prachtig uitzicht op zee en Maasvlakte 2 in ontwikkeling. FutureLand is gratis toegankelijk en, naast de themaweekenden, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Begin 2012 ontving FutureLand haar 325.000ste bezoeker. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.futureland.nl.

Deel: ' Informatiecentrum Maasvlakte 2 geopend voor een themadag '


Lees ook