Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Heb je wel eens overwogen om voor een korte periode (twee jaar) in een ontwikkelingsland te werken en ben je ouder dan 21 jaar? Dan is FIDESCO misschien een mogelijkheid. Fidesco is een internationale katholieke samenwerkings-organisatie, opgericht door de Gemeenschap Emmanuel en actief in verschillende landen. Fidesco ondersteunt het evangelisatiewerk en de ontwikkeling van de kerk door het sturen van lekenvrijwilligers. Er wordt van je gevraagd om steun te geven aan ontwikkelingsprojecten en als getuigen van Christus aanwezig te zijn. Je wordt dan in groepsverband (minimaal 2 personen) voor een periode van twee jaar uitgezonden.

Fidesco zoekt: artsen, verpleegkundigen, onderwijzers, maatschappelijk werkers, technici, administratieve krachten en jongerenwerkers. De vorming van de vrijwilligers bij FIDESCO bestaat uit een vormingscyclus van vier weekends en twee zomersessies van een week in Paray le Monial (Frankrijk)


Onderwerpen van de vier weekends: wat is FIDESCO, wat is de motivatie van de kandidaat, de zin van de ontwikkeling van de complete mens en de missionaire roep van Christus aan iedere mens. De twee weken in Paray le Monial worden gebruikt om de missionaris op zijn/haar project gericht voor te bereiden.

Voor mensen die interesse hebben in FIDESCO is er een informatiedag op 26 januari a.s. Voor meer informatie kun je bellen naar Fidesco (Sandra Snoeren), telefoon 073-6426825. Meer informatie ook op internet: www.fidesco.nl


---

Zoekwoorden:

Deel: ' Informatiedag over ontwikkelingswerk voor vrijwilligers (Fidesco) '
Lees ook