Gemeente Emmen


---

Persbericht:Informatiemarkt Actie beldezon, 7 mei 2002

Zie www.beldezon.nl
Informatiemarkt Actie beldezon in Winkelcentrum Bargeres

In de gemeente Emmen is eind april de Actie beldezon Emmen gestart. De actie heeft tot doel bewoners te stimuleren tot het uitvoeren van een EPA (Energie prestatie Advies) en het aanschaffen van zonne-energie systemen.
In het kader van deze actie vindt in de gemeente Emmen een speciale informatiemarkt plaats waar inwoners van de gemeente zich kunnen laten informeren. De informatiemarkt wordt gehouden op zaterdag 18 mei 2002 in Winkelcentrum Bargeres te Emmen, van 10.00 tot 14.00 uur. Alle inwoners van de gemeente zijn van harte welkom de informatiemarkt te bezoeken.

Deskundigen van beldezon, de EPA adviseurs, de installateurs en de gemeente, zullen tijdens de informatiemarkt meer vertellen over de Actie beldezon Emmen. Zo wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe een EPA-advies wordt uitgevoerd, hoe een zonne-energiesysteem werkt en kan worden geïnstalleerd en hoe de subsidieregelingen in elkaar steken.

Actie beldezon Emmen
Eind april 2002 is de gemeente Emmen gestart met de Actie beldezon Emmen. De actie heeft tot doel te bevorderen dat huiseigenaren in de gemeente te stimuleren een Energie Prestatie Advies (EPA) laten uitvoeren en (daardoor) een zonne-energiesysteem aanschaffen. Het EPA geeft huiseigenaren inzicht in de mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen en toepassing van duurzame energie in de woning. De gecertificeerde EPA-adviseur geeft aan welke maatregelen voor de woning het meest effectief zijn. De kosten van een EPA worden geheel vergoed waardoor deze niets kost. Gekoppeld aan het EPA worden binnen de actie zonneboilers en zonnepanelen aangeboden. Door de verschillende subsidieregelingen wordt de aanschaf van een zonne-energiesysteem erg goedkoop. Bewoners krijgen subsidie van de overheid (Energiepremie) die kan oplopen tot 50%! Daar bovenop kan 25% extra subsidie verkregen worden als men eerst een EPA laat uitvoeren. Actie beldezon Emmen loopt tot en met eind juni 2002.

Centraal informatiepunt
Beldezon is gedurende de gehele actieperiode het aanspreekpunt. Via beldezon kunnen huiseigenaren een EPA aanvragen, zonne-energie systemen aanschaffen, en heel handig, de beldezon klantenservice helpt bewoners bij de aanvraag van subsidies. Meer informatie Inwoners van de gemeente Emmen kunnen meer informatie over de Actie beldezon verkrijgen via 0900-BELDEZON (0900 - 235 33 966), welkom@beldezon.nl.
Op de website www.beldezon.nl staat nog meer informatie.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen

Deel: ' Informatiemarkt Actie beldezon in Emmen '
Lees ook