Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leidschendam, 13 augustus 2001

Informatiepanelen langs Hart van Hollandroute

De vaarroutes die onderdeel uitmaken van de Hart van Hollandroute zijn voorzien van informatiepanelen. Langs 22 passantenplaatsen tussen Utrecht, Gouda en Amsterdam zijn speciaal voor toervaarders informatiepanelen geplaatst. Deze panelen geven handige informatie over de plaats waar de toervaarder aanlegt, een overzichtskaart van het gebied en zijn voorzien van toeristische informatie. De Hart van Hollandroute is 145 km lang.

In januari 2000 heeft Toerisme Recreatie Nederland een nieuwe vaargids voor waterrecreanten op de markt gebracht met als titel Varen door het Hart van Holland. In de vaargids treft de toervaarder niet alleen de nautische aspecten van het varen aan, maar vooral toeristische informatie langs de Vecht, door Utrecht, over de Hollandse IJssel, Gouwe, Oude Rijn, Grecht, Kromme Mijdrecht en Amstel.
De informatiepanelen zijn enerzijds een service als ondersteuning van de vaargids, anderzijds zijn zij vooral praktisch en een teken van gastvrijheid voor recreanten die in het gebied niet zo bekend zijn.

Op dit moment worden voorbereidingen getroffen voor een nieuw toeristische vaargids in Noord-Holland. De gids zal in januari 2002 verschijnen. In de serie Nederland Waterland is inmiddels verschenen: Toeristische Vaargids, toervaren tussen Maas en Schelde; Beleef meer aan het IJsselmeer en Varen door Groningen en het aangrenzende gebied.

Deel: ' Informatiepanelen langs Hart van Hollandroute '
Lees ook