NEPROFARM

Informatieve site over zelfzorg bij gezondheidsklachten

Informatieve site over zelfzorg bij gezondheidsklachten: www.zelfzorg.nl

Een nieuwe site met veel informatie over kleine kwaaltjes en ongemakken. Veel van deze klachten kan men zelf oplossen, of zélfs voorkomen. Het aantal zelfzorggeneesmiddelen dat de consument ter beschikking staat is de laatste jaren sterk gegroeid. Voor bijna alle kleine ongemakken en kortdurende kwaaltjes zijn adequate zelfzorgproducten te koop in de apotheek en drogisterij. In een maatschappij, waar mensen zich steeds sterker bewust worden van hun eigen verantwoordelijkheden, groeit ook het besef van de verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid. Een gezonde leefwijze kan veel gezondheidsproblemen voorkomen, maar ondanks dat, heeft iedereen wel eens ergens last van: spierpijn na het sporten, maagklachten na een overdadige maaltijd of rode ogen in het hooikoorts seizoen. Allemaal klachten waarvoor men niet naar de huisarts hoeft (die heeft het immers al druk genoeg), maar die men zelf kan oplossen.
Op de site www.zelfzorg.nl vindt men een groot aantal informatieve rubrieken over bijvoorbeeld de luchtwegen, pijn, het maag / darmkanaal, huid en haar, mond- en gebits-verzorging, nervositeit en spanning, allergieën en vitaminen, mineralen en voedings-supplementen. Daarnaast wordt specifiek aandacht besteed aan kinderen, vrouwen en senioren.
Ook is er informatie te vinden over het voorkomen van klachten, de mogelijke behandeling van klachten met een zelfzorggeneesmiddel en wanneer het verstandig is om de huisarts te raadplegen. Bovendien bevat elke rubriek een actuele lijst met relevante producten. Bij alle producten zijn een omschrijving en een korte uitleg opgenomen over toediening, gebruik en dosering.

De site www.zelfzorg.nl is een initiatief van Neprofarm, de Nederlandse Vereniging van de Farmaceutische Industrie van Zelfzorggeneesmiddelen en Gezondheidsproducten. De site is de geactualiseerde, interactieve versie van het boekje Zelfzorg, Gezond op eigen Kracht.
Op 14 maart aanstaande gaat www.zelfzorg.nl officieel het internet op.


---

Zoekwoorden:

Deel: ' Informatieve site over zelfzorg bij gezondheidsklachten '
Lees ook