Gemeente Voorburg-Leidschendam


De informatiewinkel Prinsenhof opent haar deuren op zaterdag 18 mei

Persbericht: Leidschendam-Voorburg, 16 mei 2002
---

Op zaterdag 18 mei 2002 wordt de informatiewinkel Prinsenhof, in het winkelcentrum Prinsenhof aan de Prins Frederiklaan 203 (voormalig postkantoor) geopend. In de winkel vindt u de laatste informatie, onder andere door wisselende tentoonstellingen, over wat er in de wijk gebeurt. Verder kunt u er terecht met al uw vragen, ideeën of klachten. Altijd dicht bij huis, zodat u gemakkelijk kunt binnenstappen.

Informatiewinkel Prinsenhof

De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Woont u in de Prinsenhof, dan ontvangt u binnenkort een kaart. Op deze kaart kunt u direct aangeven waarover u meer informatie wilt. Ook kunt u met deze kaart snel klachten en/of ideeën aan de projectorganisatie doorgeven. Voor iedere woning ligt een aardigheidje klaar. Met het unieke nummer op de kaart maakt u ook kans op één van de vijf luxe picknickmanden die te vergeven zijn. Levert u deze kaart bij uw bezoek aan de winkel in, dan kunt u uw presentje ophalen.

Spreekuren wijkagent

Wijkagent Martin van der Pol is beschikbaar tijdens speciale spreekuren. U kunt bij hem terecht met alle vragen of opmerkingen die te maken hebben met veiligheid en openbare orde. Op woensdag 22 mei, maandag 3 juni, maandag 10 juni, maandag 17 juni en maandag 24 juni aanstaande staat hij tijdens de spreekuren tussen 15.00 en 17.00 uur tot uw beschikking. Buiten de spreekuren en binnen de diensttijd is de wijkagent ook beschikbaar voor urgente gevallen.

Turkse en Marokkaanse vereniging

Het spreekuur van de Turkse vereniging is op 22 mei van 14.00 tot 16.00 uur. Wilt u het Marokkaanse spreekuur bezoeken, dan kan dat op dezelfde dag van 14.00 tot 17.00 uur.

Wat gebeurt er in de wijk?

In de informatiewinkel is ook de projectorganisatie Prinsenhof gevestigd. Dit is een samenwerkingsverband van de gemeente Leidschendam-Voorburg en de woningcorporaties Vidomes en WoonInvest. Samen investeren zij de komende tien jaar 85 miljoen euro in de wijk. Naast de sociale huurwoningen komen er meer verschillende soorten woningen. Zo ontstaat er een ruimer aanbod voor mensen die bijvoorbeeld een huis willen kopen of een seniorenwoning nodig hebben of prijs stellen op wat meer luxe in een duurdere huurflat. Voor ieder wat wils dus. Daarbij worden de straten en het bijzondere groene binnengebied, met een omvang van zon dertig voetbalvelden, grondig opgeknapt.

Gebleken is dat ergernissen van bewoners vooral gaan over dagelijks, vaak klein, ongemak. Losliggende tegels, graffite, kapotte verlichting enzovoorts. Daarom start volgende maand de eerste zogenaamde schouw´. Samen met de bewoners wordt per complex in de Prinsenhof gekeken wat er gedaan moet worden aan het onderhoud van de gebouwen en de directe omgeving. Alles onder het motto ´schoon, heel en veilig´.

Deel: ' Informatiewinkel Prinsenhof opent haar deuren '
Lees ook