Ingezonden persbericht


CacheFlow levert infrastructuur voor de officiële website van het British Open Golf Championship

Miljoenen virtuele toeschouwers kunnen het golfevenement rechtstreeks volgen

Hoofddorp (Nederland), 16 juli 2001 -- Van 19 tot en met 22 juli 2001 wordt in het Britse Lytham St. Annes het British Open Golf Championship gehouden. Om de grote toeloop op de officiële website van het British Open-golfkampioenschap te kunnen verwerken, wordt de infrastructuur voorzien van apparatuur van CacheFlow, waarmee content op een intelligente manier wordt gedistribueerd. TWIinteractive, de internetpartner van The Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews (R&A), zet cIQ-contentversnellers van CacheFlow in voor het leveren van actuele spelersinformatie, het direct doorgeven van wedstrijdverslagen en het online bestellen van producten die verband houden met The British Open. Miljoenen fans kunnen daardoor rekenen op korte responstijden bij het online opvragen van informatie over de wedstrijden. De website is de officiële bron voor interviews en directe radioverslaggeving rond dit jaarlijkse golfkampioenschap, en voor hoogtepunten die in streaming video beschikbaar zijn.

De British Open-website (www.opengolf.com) is toegankelijk via een wereldomspannende infrastructuur die is gebaseerd op cIQ-systemen van CacheFlow voor doorgifte van content. Hiermee wordt de capaciteit van de bestaande Web-infrastructuur vergroot, zodat tijdens de vier dagen van het kampioenschap naar schatting 300 miljoen pagina's zonder problemen kunnen worden opgevraagd door ongeveer 500.000 individuele bezoekers. Om elke bezoeker een optimale Quality of Experience (QoE) te kunnen garanderen, wordt de content van de website gekopieerd naar cIQ Server Accelerators van CacheFlow, die op verschillende plaatsen in Europa en Noord-Amerika staan opgesteld. Elke bezoeker wordt op een intelligente manier naar de contentversneller geleid die op dat moment het best in staat is aan de vraag van de bezoeker te voldoen. Daardoor kan elke fan, op elk moment en waar ook ter wereld, het nieuws en de verslaggeving van het kampioenschap van minuut tot minuut volgen. TWIinteractive maakt ook gebruik van CacheFlow-apparatuur voor het samenbrengen van directe verslaggeving en informatie van zakenpartners zoals ESPN.com, Fox Sports Australia en Sports.com.

"Omdat de website moet zorgen voor actuele informatie en directe verslaggeving, zijn grote nauwkeurigheid en snelle doorgifte absolute vereisten. Aan het Open-kampioenschap wordt in de hele wereld veel belang gehecht, wat betekent dat de infrastructuur in staat moet zijn te reageren op grote pieken in de vraag", zegt John Watson van TWIi Hosting. "We hebben systemen voor contentdistributie van de grote leveranciers geëvalueerd, maar we hebben het systeem van CacheFlow gekozen vanwege het hoge prestatieniveau en het eenvoudige beheer en omdat CacheFlow ervaring heeft opgedaan met soortgelijke evenementen van wereldklasse."

"Evenementen die een wereldwijd publiek trekken, zoals het Open-kampioenschap, ondervinden dikwijls pieken in informatievragen. Het is dan een grote uitdaging te zorgen voor korte responstijden voor de bezoekers", zegt Nigel Hawthorn, European Marketing Director van CacheFlow. "De apparatuur van CacheFlow is ontworpen om de content met een optimale snelheid door te geven. Omdat de contentversnellers eenvoudig kunnen worden ingezet, zijn zij ideaal voor evenementensites waarvan de bezoekers op een betaalbare manier van de juiste Quality of Experience moeten worden verzekerd."

CacheFlow heeft zijn apparatuur voor contentdoorgifte gebaseerd op de cIQ Content Delivery Architecture. Deze architectuur biedt enerzijds de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak van contentversnellers en anderzijds de ruime mogelijkheden voor uitbreidbaarheid van een open beheerplatform. CacheFlow heeft met de cIQ Server Accelerator-serie als eerste een reeks producten ontwikkeld voor het versnellen en beter toegankelijk maken van drukbezochte websites. cIQ Server Accelerators kunnen goed samenwerken met bestaande systemen en netwerken van een website en zorgen daarbij direct voor prestatieverbetering bij het veilig doorgeven van statische en dynamische content. De Server Accelerators van CacheFlow kunnen tot 95% van de aanvragen voor webcontent van bestaande serverfarms overnemen en de responstijden voor eindgebruikers met wel 80% verkleinen.

The Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews en het British Open Golf Championship The Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews bekleedt op het gebied van golf een unieke positie in de wereld. De golfclub werd in 1754 opgericht als een kleine particuliere vereniging en groeide in tweeënhalve eeuw uit tot een gezaghebbend golfinstituut.

De club heeft nu drie belangrijke taken: het beheer van de Rules of Golf, de organisatie van het British Open Golf Championship (en andere belangrijke evenementen) en het leiden van een particuliere club met bijna 2400 leden. In 1860 namen slechts acht spelers deel aan het eerste British Open-kampioenschap over drie ronden op de 12-hole golfbaan van Prestwick. Sindsdien is het British Open Golf Championship gegroeid en het wordt nu internationaal erkend als 's werelds eerste golfkampioenschap en het enige golfevenement van wereldformaat buiten de Verenigde Staten. Dit jaar worden de wedstrijden voor het 130ste kampioenschap gehouden op de golfbaan van Lytham St. Annes.

TWIinteractive
TWIinteractive (TWIi) is de interactieve tak van IMG, 's werelds eerste agentschap voor het beheer en de marketing van sportinformatie, met 89 kantoren in 34 landen. TWIi pioniert al sinds 1996 met innovatieve toepassingen voor sport via interactieve media en heeft zich sindsdien in de wereld een leidende positie verworven op het gebied van digitale levering van sportinformatie en amusement. Momenteel beheert TWIi media-initiatieven voor ruim 35 topevenementen en -merken, waaronder het British Open Golf Championship, Wimbledon, New England Patriots en Manchester United.

CacheFlow
CacheFlow Inc. (Sunnyvale, V.S.; Nasdaq: CFLO) richt zich volledig op slimme contentnetwerken door middel van een nieuwe intelligentielaag in de netwerkinfrastructuur, met als doel de distributie en het beheer van statische, dynamische en 'streaming' informatie en van toepassingen te verbeteren. CacheFlow is marktleider met innovatieve servers die geheel zijn toegesneden op technieken voor contentdistributie. Hiermee stelt CacheFlow bedrijven en diensten- en informatieaanbieders in staat de juiste content op de juiste plaats en op het juiste moment aan te bieden. Meer informatie vindt u op www.cacheflow.com.

Meer informatie:
CacheFlow B.V.
Dhr. M. Cyrus
Kruisweg 609
2132 NA Hoofddorp
Nederland
t: 00 31 (20) 666 16 79
e: milton.cyrus@cacheflow.com

Lubbers & De Jong B.V.
Dhr. P. van Reeuwijk
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
Nederland
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: piet@l-dj.nl

Deel: ' Infrastructuur CacheFlow voor website Open Golf Championship '
Lees ook