ING Groep

Amsterdam, 17 augustus 2001

ING betreedt levensverzekeringsmarkt in India via joint venture met Vysya Bank

ING Vysya Life Insurance, een joint venture van ING Insurance, Vysya Bank en GMR Technologies & Industries, heeft een operationele vergunning gekregen van de Insurance Regulation and Development Authority (IRDA) in India. De operationele vergunning betekent de feitelijke start van ING-activiteiten op de Indiase levensverzekeringsmarkt.

"Ik ben bijzonder trots dat we de Indiase levensverzekeringsmarkt kunnen betreden. ING ziet India als een van de belangrijkste groeimarkten in Azië. Deze operationele vergunning is een belangrijke stap in onze lange-termijn betrokkenheid bij het land en completeert onze initiële strategie om aanwezig te zijn met onze drie kernactiviteiten verzekeren, bankieren en vermogensbeheer," zei Ewald Kist, voorzitter van de Raad van Bestuur van ING Groep in een verklaring. "Met de snelgroeiende activiteiten in andere Aziatische landen, zoals Japan, Korea en Taiwan en onze aanwezigheid in China, is ING een erkend specialist in het opzetten van greenfields op het gebied van levens-verzekeringen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ING Vysya aan onze verwachtingen zal voldoen. We zijn er klaar voor en zullen in september de eerste polissen gaan verkopen."

Fred Hubbell, lid van de Raad van Bestuur en voorzitter van het Executive Committee ING Asia/Pacific voegde hier aan toe: "ING Vysya zal innovatieve en concurrerende levensverzekeringen en bancassurance-producten aanbieden via zowel een zeer professionele eigen verkooporganisatie als via de kantoren van Vysya Bank. Onze adviseurs, die de afgelopen maanden een intensieve training hebben gevolgd, staan klaar om hun diensten te verlenen aan de Indiase klanten. Met meer dan 300 adviseurs op dit moment, streven we ernaar om onze verkooporganisatie in de komende tijd snel uit te breiden en zo eveneens werkgelegenheid te scheppen."

ING Vysya Life heeft haar hoofdkantoor in Bangalore en zal binnenkort vanuit drie grote steden opereren, te weten Bangalore, Delhi en Mumbai. ING Insurance heeft een belang van 26% in ING Vysya Life, het maximaal toegestane buitenlandse belang in een Indiaas verzekeringsbedrijf. Vysya Bank heeft een belang van 49% en GMR Technologies bezit 25%. ING Insurance draagt de bestuurlijke verantwoordelijkheid. Het bancassurance distributiekanaal zal in nauwe samenwerking met Vysya Bank worden ontwikkeld.

ING is tevens aanwezig in India met bancaire activiteiten en vermogensbeheer. De zakelijke en institutionele klanten worden bediend door het wholesale banking platform van ING Barings, BBL en BHF-Bank. Zij bieden leningen en structured finance producten, M&A consultancy en capital market origination producten. De
vermogensbeheeractiviteiten van ING in India omvatten onder meer private banking, beleggingsfondsen die via ING Savings Trust worden verkocht en de venture capital activiteiten van Baring Private Equity Partners.

Vysya Bank, gevestigd in Bangalore, is een vooraanstaande lokale particuliere bank met een geschiedenis die meer dan 70 jaar teruggaat. De bank heeft 1,5 miljoen klanten en 480 kantoren, voornamelijk in het zuiden van India. Vysya Bank - een sterke merknaam - loopt voorop op het gebied van innovatieve bankdiensten en heeft als een van de eerste een groot aantal klantgerichte producten en diensten gelanceerd. Vysya Bank was een van de eerste particuliere banken die toestemming kreeg van de Indiase regering voor deelname in een joint venture op het gebied van verzekeren. ING heeft een belang van 20% in Vysya Bank via BBL.

GMR Technologies and Industries is deel van de GRM Group, een prominent conglomeraat dat op grote schaal opereert in het zuiden van India. Het is een industriële onderneming met een divers productenaanbod, actief op verschillende locaties met meer dan 1500 werknemers. De groep is werkzaam op het gebied van fabricage, infrastructuur, software-ontwikkeling en internationale handel. GMR Group heeft ook een belang in Vysya Bank.

Deel: ' ING met Vysya Bank op levensverzekeringsmarkt in India '
Lees ook