Gemeente Nijmegen


Kiss-and-ride vanaf 6 februari in gebruik

Volgende fase Spoorzone van start
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het 'kiss-and-ride'-gedeelte van het stationsplein. Als het weer meewerkt, gaat dit gedeelte op 6 februari open. Op die datum wordt ook de nieuwe busbaan voor het station in gebruik genomen.

Op de plaats waar vroeger het streekbusstation was, is nu ruimte ontstaan voor het ophalen en afzetten van passagiers. Hiervoor komen
23 parkeerplaatsen voor kortparkeerders. Verder is er een onbewaakte fietsenstalling en ruimte voor taxi's en treintaxi's. Op maandag 8 februari wordt begonnen met het verplaatsen van de fietsklemmen van de Van Schaeck Mathonsingel naar de nieuwe onbewaakte stalling.

Verkeersomleidingen
Op maandag 8 februari start de volgende fase in de uitvoering. De Stieltjesstraat gaat dan tussen de Vredestraat en de Burgemeester Hustinxstraat op de schop. In verband hiermee is er een omleiding voor het verkeer. Tijdelijk kan men weer in n richting voor het station langs rijden, namelijk vanaf de Van Schaeck Mathonsingel richting Burgemeester Hustinxstraat. Hiermee blijven de woningen en kantoren aan de Burgemeester Hustinxstraat bereikbaar. Vanaf de Spoorstraat kan men voorlopig alleen rechtsaf. De Stieltjesstraat wordt voor verkeer vanaf de Kronenburgersingel doodlopend. De werkzaamheden op dit weggedeelte gaan tien weken duren.

Zoekwoorden:

Deel: ' Ingebruikname 'Kiss-and-ride' stationsplein Nijmegen '
Lees ook