Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: E.215
Datum: 28 september 1999

Steiger Waternet officieel in gebruik genomen

Op vrijdag 1 oktober om 11.00 uur zal burgemeester J. Sterkenburg-Versluis de steiger van het Waternet-ponton aan de Burgemeester van der Lelykade officieel in gebruik nemen. De officiële opening vindt plaats aan boord van het ms Marco Polo die voor deze gelegenheid ligt afgemeerd aan het bewuste ponton.

Waternet is een netwerk van pontons op markante locaties in de Nieuwe Maas en de Nieuwe Waterweg. In totaal komen er negen pontons. Ze zijn ontworpen door Drost+Van Veen Architecten en Konck-out Vormgevers. De pontons zijn ruim, goed bereikbaar en duidelijk herkenbaar, zowel vanaf de rivier als van de openbare weg. Op elk ponton staat een paneel met informatie over de omgeving. De pontons dienen vooralsnog als aanlegplaats voor rondvaart- en partyschepen. Via deze schepen worden groepen gevarieerde dagprogrammas aangeboden, met uitstapjes naar diverse steden. Uitgangspunt bij Waternet is dat de overheid de steiger aanlegt en dat ondernemers gaan varen en interessante toeristische programma 's gaan aanbieden

Mededeling voor de pers:

U wordt van harte uitgenodigd bij de officiële ingebruikname van de steiger aanwezig te zijn op vrijdag 1 oktober om 11.00 uur op het ms Marco Polo aan het ponton aan de Burgemeester van der Lelykade.

Laatste wijziging: 28 September 1999

Deel: ' Ingebruikname steiger Waternet Maassluis '
Lees ook