Inhaalrace Team Transscope rijders tijdens Trophy of the Dunes

Zandvoort, 9 september 2001 - Tijdens de vijfde ronde van de Fly You Clio Renault Sport Cup, verreden op Circuit Park Zandvoort, hebben Joost Koenders en Yvonne Vlogtman van Team Transscope onder zware weersomstandigheden een sterke inhaalrace gereden.

In de tijdtrainingen vielen de resultaten van de rijders van Team Transscope in het (regen)water. Joost Koenders (Bentveld) kwam niet verder dan een plaats op de elfde startrij. "Ik kwam in de beginfase van de training de pits in om de bandenspanning te laten controleren. Toen ik weer de baan opging begon het te regenen. Ik had in het begin dus door moeten rijden", aldus Joost.
Willy Welles (Zenderen), Debbie Loogman (Badhoevedorp) en Yvonne Vlogtman (Holten) namen op zaterdag deel aan de kwalificatierace van de Fly You Clio Renault Sport Cup. Vlak voor de race regende het hard, maar enkele minuten voor de start werd het droog. Willy en Debbie gokten op profielloze slicks, maar dat bleek de verkeerde beslissing. Beiden eindigden op de gladde baan in de achterhoede en kwalificeerden zich niet voor de 'hoofdrace' op zondag. "Het was vreselijk glad. Ik ben twee keer gespind, een stuk of zes keer kon ik mijn Renault Clio maar net in bedwang houden", blikte Debbie op de regenrace terug. Yvonne Vlogtman koos voor regenbanden en kwam na een foutloze race als zesde over de finish. Zij mocht dus op zondag van start gaan, Yvonne begon de wedstrijd op de achttiende startrij.

Joost Koenders had een prima start en passeerde direct Sandra Douma. In de chicane, speciaal aan het circuit toegevoegd voor de Trophy of the Dunes, wachte hem echter een chaos. "Toen ik aan kwam leek het wel een parkeerplaats. Overal stonden auto's stil, sommige zelfs achterstevoren. Helaas zat ik aan de verkeerde kant en moest ik wachten tot de baan vrij was. Dat kostte me veel plaatsen, ik kwam terecht op de 28e plaats. Ik besloot daarop op de limiet te gaan. In drie rondjes reed ik terug naar een groepje voor mij en begon ik een geweldige inhaalrace. Qua resultaat is dit niet mijn beste race, maar qua prestatie voor mijn gevoel wel, want ik wist maar liefst 14 plaatsen te winnen. De auto was wederom top geprepareerd door Van Heek Motorsport. Sowieso zijn we erg tevreden over het presteren van het hele team, we zijn bezig een zeer professioneel team te worden waar in de toekomst nog het een en ander van verwacht mag worden."

Yvonne Vlogtman maakte een mindere start mee. "Ik kon de startlichten in het geheel niet zien. Plotseling was iedereen weg en moest ik echt als laatste aan de race beginnen. Alles uit de kast dan maar, dacht ik, en maakte me op voor een inhaalrace." Dat lukte haar prima, want tegen het einde van de race was ze al vele concurrenten gepasseerd en, natuurlijk mede door het uitvallen van anderen, opgeklomen naar de 24e plaats, vierde in de Junior Cup. In de allerlaatste ronde sloeg het noodlot toe. "Ik kwam naast Natasja Smit, passeerde haar zelfs, maar toen stuurde zij zo bij mij naar binnen. Ik ging van de baan en belandde in het grind. Einde race voor mij. Echt waardeloos, want dit was volgens mij nergens voor nodig. Toch heb ik voor mijn gevoel een prima race gereden,achteraf bleek uit de computer uitdraaien dat ik elke ronde sneller werd."

Uitslag race Fly You Clio Renault Sports Cup
1. Jeroen Bleekemolen 12 ronden in 24.34.9274
2. Phil Bastiaans, op 0.933
3. Jeroen Reijntjens, op 10.138
14. Joost Koenders, op 35.260
36. Yvonne Vlogtman, 11 ronden

Klassement na vijf races
1. Jeroen Bleekemolen, 96 punten
2. Phil Bastiaans, 84 punten
3. Jeroen Reijntjens, 69 punten
15. Joost Koenders, 11 punten
27. Yvonne Vlogtman, 3 punten

Uitslag Junior Cup
1. Mario Bik, 12 ronden in 24.46.5461
2. Roel Oudendijk, in 25.06.2156
3. Michael Sanstra, in 25.20.9509

Klassement Junior Cup na vijf races
1. Mario Bik, 34 punten
2. Michael Sanstra, 33 punten
3. Patrick de Jong, 17 punten
4. Yvonne Vlogtman, 16 punten


Transscope, gevestigd in Enter, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en (in)bouw van uiterst geavanceerde boardcomputers, blackbox- en plaatsbepalingsystemen en de bijbehorende software.


Deel: ' Inhaalrace Team Transscope tijdens Trophy of the Dunes '
Lees ook