Op 20 januari verschijnt het nieuwe nummer van UITVAART, het onafhankelijke vakblad voor het uitvaartwezen. In het januarinummer onder meer het volgende:

NIEUWS:
Volgende overname door SCI in de Haagse regio; Aankondiging internationaal congres 'uitvaartrituelen in de westerse samenleving'; Nieuw blad voor begraafplaatsbeheerders; Vakbeurs in België; Ovenfabrikant Tabo Inex versterkt positie met overname Evans; Amerikaan over marketing van begraafplaatsen

THEMA-ARTIKEL: Allochtonen, uitvaart en rituelen.

Uitvaartondernemers krijgen steeds meer te maken met uitvaarten van hindoes, moslims en creolen. Voor velen zijn de rituelen en gebruiken van deze groepoen onbekend terrein. Over pogingen de kloof van onwetendheid te overbruggen.

ACHTERGROND: Grafstenen en provisie

Uitvaartondernemers vragen provisie voor hun bemiddeling bij het uitzoeken van een steenhouwers en een grafmonument. Volstrekt ten onrechte, vinden sommige steenhouwers. Het advies van een uitvaartondernemer voegt niets toe en verhoogt alleen maar de prijs.

OPINIE: Pretvormgeving

In het kielzog van de funeraire kunstenaars heeft zich een 'sentimentele santekraam van opgeleukte pretvormgeving' aangediend, schrijft Angela van der Burght. Voor de echte kunstenaars reden zich terug te rekken. Onzin, is de reactie van een collega beeldend kunstenaar.

ACHTERGROND: De botten van Marinus van der Lubbe

Dit jaar is het Van de Lubbe-jaar. Op zijn graf in Leipzig, bij de Rijksdag in Berlijn en in zijn geboorteplaats Leiden worden monumenten voor deze tragische historische figuur opgericht. Tevens zijn er plannen zijn stoffelijke resten over te brengen naar een Leidse begraafplaats

OPINIE: Stemmen uit het vak over de vraag of de oude religieuze rituelen nu echt versleten zijn.

PRODUCTNIEUWS
Draagbaar, kistbekleding, ritual clowns.

UITVAART verschijnt 20 januari.
uitvaartwezen in Nederland en België en verschijnt 11 keer per jaar.

UITVAART is een uitgave van Uitvaart Media.

Van Stolkweg 16, 2585 JR, Den Haag
Postbus 80532, 2508 GM, Den Haag
telefoon +31(0)70 351 88 18
telefax +31(0)70 351 88 09
email: uitgever@uitvaartmedia.com

Adres redactie
Stieltjesstraat 76, 3514 JD Utrecht
Postbus 15026, 3501 BA Utrecht
telefoon +31(0)30 272 02 51
telefax +31(0)30 272 37 82
e-mail: redactie@uitvaartmedia.com

Deel: ' Inhoud januarinummer van UITVAART '
Lees ook