---

Afzender: wandeling@kro.nl

Contactpersoon: Tom Dirks

KRO De Wandeling: huwelijksperikelen bij zorg zieke dochter

Datum: 28 + 30 september 2001

Vierde etappe van De Wandeling met Kris Gelaude:
Zorg voor zieke dochter zet huwelijk onder druk.

"Ik heb vaak gedacht: dit heeft geen zin meer, we staan zo ver van elkaar af." Kris Gelaude richt zich zo zeer op de zorg voor haar zieke dochter dat zij en haar man uit elkaar groeien. Toch komt het niet tot een breuk. "We stonden nog niet met de rug tegen de muur. Een retraite zorgde bij mij uiteindelijk voor de ommekeer om te blijven."

Tijdens de vierde etappe van het Nederlandse pelgrimspad in De Wandeling praat Lucette Verboven met Kris Gelaude over de zorg die ze als 18-jarige voor haar stervende moeder op zich nam en het oude verdriet dat met de ziekte van haar dochter weer terugkwam. "Enerzijds heeft het me gesteund, ik wist dat het moest kunnen, anderzijds woog het ook zwaar: is het nog niet genoeg geweest?" Kris laat zich zo opslokken door de zorg voor haar zieke dochter dat haar huwelijk onder druk komt te staan. Met extra zorg van dien.

De Wandeling volgt in 39 etappes het Pelgrimspad van Amsterdam naar Maastricht. Onderweg ontmoet Lucette Verboven 'gewone' mensen met een herkenbaar en inspirerend verhaal, waarin levenservaring, relaties en spiritualiteit centraal staan.

KRO De Wandeling, vrijdag 28 september 16.30 uur
(HH. op zondag 30 september 09.30 uur)
Nederland 1

De Wandeling.
Spiritueel programma over waar mensen staan in het leven.

KRO

Postbus 23000

1202 EA

Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27


---

Zoekwoorden:

Deel: ' Inhoud KRO - programma De Wandeling '
Lees ook