Gemeente Gent

D e G e n t s e S e i z o e n s k r a n t (31/08/2001)

De Gentse Seizoenskrant, een initiatief van de Dienst Kunsten, geeft bij aanvang van het theaterseizoen een overzicht van wat cultureel Gent te bieden heeft. In augustus 1997 ging de Dienst Kunsten naar Amsterdam om er Gent als stad van cultuur en kunst voor het eerst op de Uitmarkt te promoten. Speciaal voor die gelegenheid werd de Gentse Seizoenskrant uitgebracht. De seizoenskrant groeide van jaar tot jaar, tot een aantrekkelijk praktisch en overzichtelijk beeld op het komende Gents cultureel seizoen.

Met deze nieuwe uitgave van de Gentse seizoenskrant richt de Dienst Kunsten zich tot alle leeftijden en groepen. De bedoeling is een overzicht te geven van de culturele activiteiten tijdens het komende seizoen, waarbij er wat dieper wordt ingegaan op enkele blikvangers in het toch wel overrompelende aanbod: de nieuwe Quadriënale van het SMAK, jong danstalent zoals Chokri Ben Chikha en Mohamed Benaouisse en de programmering van de Festivalhappening bijvoorbeeld. Maar ook de fraaie Universitaire Plantentuin komt in dit nummer aan bod. Om maar te zeggen dat het overzicht misschien niet volledig is, maar dat het wel oog heeft voor de rijkdom die Gent maakt tot wat het is: een cultuurstad bij uitstek.

De teksten zijn van de hand van Steven Heene en Dorp en Dal verzorgde zoals gewoonlijk de lay-out. De krant ziet er als volgt uit: 8 blz. quadri informatie en 8 blz. agenda in tweekleurendruk. De agenda loopt van september 2001 tot en met juni 2002.

De Gentse Seizoenskrant wordt op 20 000 exemplaren verspreid in Gent en omstreken en tijdens de Uitmarkt in Amsterdam, de Cultuurmarkt voor Vlaanderen in Antwerpen en de Cultuurmarkt in Gent. De krant kan ook gratis verkregen worden in de Stadswinkel, in de Stedelijke Openbare Bibliotheek, aan de balie van de Dienst Toerisme en bij de Dienst Kunsten.

Informatie

Dienst Kunsten, Annie Lens, Veldstraat 82, 9000 Gent, tel. (09)269 84 80, fax (09)269 84 99, e-mail dienst.kunsten@gent.be

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

Deel: ' Inhoud nieuwe Gentse Seizoenskrant '
Lees ook