Voedingscentrum
oktober 2001

In het oktobernummer van Voeding Nu:

Kant-en-klare maaltijden
Ana Costa, Matthijs Dekker, Rijkelt Beumer, Frans Rombouts, Wim Jongen Er blijkt een behoefte aan snelle maaltijden, want er is gebrek aan tijd om in te kopen, te koken of te eten. Van de andere kant willen consumenten plezier en smaak niet altijd inleveren voor tijd. Op zoek naar meer keuze voor de gehaaste consument.

Ontbijten met cereals
Desiree Welten, Karin Hulshof, Astrid Kruizinga Niet iedereen ontbijt, maar de eerste maaltijd blijkt wel van belang voor de dagelijkse inname van voedingsstoffen. Ook zijn er verschillen te zien tussen mensen die wel of geen gebruiksklare ontbijtgranen eten. Deze cereals lijken de samenstelling van de voeding gunstig te beïnvloeden.

Voedingscentrum publiek
Hans Kraak
Het voedingscentrum is begonnen met een mediacampagne over voedselveiligheid die is gericht op een breed publiek. Doel: meer naamsbekendheid, zodat de organisatie voor consumenten nog beter herkenbaar en vindbaar wordt. Het onderwerp leeft, want meteen na de eerste radiocampagne was een forse groei van het aantal e-mail-vragen het resultaat.

Nieuwe dioxinenormen
Willem Gerritsen
Het Scientific Committee on Food van de Europese Unie heeft de toelaatbare wekelijkse inname van dioxinen en dioxineachtige PCB's gewijzigd van 7 naar 14 picogram TEQ per kg. Om de blootstelling tot onder deze toelaatbare inname terug te brengen is een nieuw controle- en actiesysteem voorgesteld.

Schadelijke bacteriën rukken op
Matty de Wit, Wilfried van Pelt
In het afgelopen decennium leek het goed te gaan met de afname van infecties door salmonella en campylobacter, zowel in de mens, pluimvee en eieren. Maar in de laatste jaren stijgt de curve weer. Wat kan eraan gedaan worden?

Informatie over abonnementen
Vorige maand in Voeding Nu
Zie ook www.voedingnu.nl

Deel: ' Inhoud van het oktobernummer van Voeding Nu '
Lees ook