Ingezonden persbericht

Persbericht

Den Haag, 6 maart 2003

Initiatief 'Geachte formateur' voorziet duidelijk in behoefte

Sinds jaar en dag sturen organisaties en individuen tijdens de vorming van een nieuw kabinet een brief aan de (in)formateur. In deze brieven worden suggesties voor nieuw beleid of commentaar op bestaand beleid gegeven. Voor het eerst in de politieke geschiedenis zijn dergelijke brieven nu ook overzichtelijk gebundeld terug te vinden op een centrale website: www.geachteformateur.nl Inmiddels hebben zo'n zeventig organisaties hun advies aan het nieuwe kabinet op de website gepubliceerd. Daaronder belangenorganisaties als de Consumentenbond en de ANWB en werkgevers- en werknemersorganisaties. De site wordt veel geraadpleegd: in iets meer dan een maand zijn 75.000 bezoeken geregistreerd.

www.geachteformateur.nl is een initiatief van adviesbureau Winkelman en Van Hessen. Het doel is tweeledig. Allereerst wordt beoogd een brug slaan tussen maatschappelijke organisaties en politici door een platform voor informatie en discussie te creëren. Daarnaast helpt het initiatief inzicht te krijgen in het eigenlijke effect van brieven aan de (in)formateur op de inhoud van het kabinetsbeleid. De website werd op vrijdag 31 januari geopend door burgemeester Deetman van Den Haag.

Over Winkelman en Van Hessen
Winkelman en Van Hessen ontwikkelt al meer dan 20 jaar communicatieprogramma's voor gerenommeerde ondernemingen en organisaties. Met ruim negentig professionals in zeven gespecialiseerde adviesgroepen behoort het Haagse bureau tot de grootste in de markt. Winkelman en Van Hessen adviseert de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven vanuit haar eigen onorthodoxe visie op het vak.


- Einde Bericht

Achtergrondinformatie (niet voor publicatie):
Winkelman en Van Hessen
Michel van Schie
Telefoon 070 416 16 16

Zoekwoorden:

Deel: ' Initiatief 'Geachte formateur' voorziet duidelijk in behoefte '
Lees ook