Gemeente Gent


Gentse Feesten : Dienst Toerisme


Naast de publiciteit die de Dienst Toerisme het hele jaar door voor de Gentse Feesten maakt, zijn er ook nog volgende initiatieven:

De Dienst Toerisme promoot het evenement via zijn brochures:


1. de viertalige brochure "Alle informatie voor de toerist", met een oplage van 250.000 exemplaren, gratis verspreiding op internationale schaal

2. de viertalige Sales Guide, bestemd voor de toeristische professionelen, met een oplage van 21.000 exemplaren, met gratis verspreiding op internationale schaal.

Van zaterdag 17 juli tot en met maandag 26 juli is het infokantoor in de Raadskelder van het Belfort doorlopend open van 9.30 tot 21 uur. De historische monumenten en gebouwen worden belicht van 22 tot 2 uur. De drie torens: Sint-Baafskathedraal, Belfort en Sint-Niklaaskerk zijn aangesloten op de openbare verlichting en worden de hele nacht belicht.

Ter aanvulling van de eentalige programmabrochure van de Gentse Feesten, die ook in het infokantoor te verkrijgen is, wordt een viertalige folder "Monumenten open voor het publiek", met een oplage van 4.000 exemplaren, gratis verspreid voor de toerist.

De Dienst Toerisme verleent een financiële tussenkomst van 100.000 frank aan het Beeldhouwerscollectief, dat voor de derde maal een Creatievloot organiseert. De Creatievloot is een driedimensionale tentoonstelling met drijvende werken van Gentse kunstenaars op de Gentse binnenwateren.

In samenwerking met de partners van het Promotiefonds, de Dienst Toerisme, de Dienst Culturele Zaken/Dienst Kunsten, de Dienst Economie, Werkgelegenheid en Externe Relaties, de Dienst Receptieve Ruimten en de vzw Gent Hotels, is de folder "Zomer in Gent" verschenen.
Deze folder bevat een activiteitenkalender van juni tot en met september 1999.
Er wordt ook vermeld dat de Gentse Hotels tijdens de maanden juli en augustus speciale prijzen aanbieden.

Vanaf 1.300 frank per persoon kan er op basis van kamer en ontbijt in een tweepersoonskamer in een goed middenklasse hotel worden gelogeerd. Voor informatie en reserveringen kan men tijdens de Gentse Feesten zelf terecht in het infokantoor in de Raadskelder van het Belfort. Voordien kan er tijdens de kantooruren contact worden genomen met de Afdeling Reserveringen op de administratie van de Dienst Toerisme: tel. (09)225 36 41, fax (09)225 62 88.
Folder en affiche worden verspreid via toeristische adressen in Vlaanderen en Nederland.

De Dienst Toerisme plaatste een publiciteitsinlassing in de Knack Special in verband met het Zomerarrangement, met als titel "Zomer in Gent - Gent is de hele zomer een feest". Deze special bevat het programma van de Gentse Feesten rond Sint-Jacobs en in het Baudelopark, en wordt begin juli nationaal verspreid op 165.000 exemplaren, samen verpakt met het Knacknummer.

In het juninummer van het toeristisch magazine Globetrotter werd één pagina publiciteit in verband met de Gentse Feesten geplaatst. Dit magazine heeft een oplage van 20.000 Nederlandstalige exemplaren en 15.000 Franstalige exemplaren, en wordt zowel in België als in het Groot Hertogdom Luxemburg verspreid via krantenwinkels, reisagentschappen en touroperators.

Informatie

Dienst Toerisme
Predikherenlei 2
9000 Gent
tel. (09)225 36 41 - fax (09)225 62 88
e-mail toerisme@gent.beLast modified on: 25/06/99 - Copyright © 1999 STAD GENT.

Deel: ' Initiatieven Dienst Toerisme tijdens Gentse Feesten '
Lees ook