Inleidend college in het denken van Bonnie Honig


NIJMEGEN, 20120326 -- Op 12 april 2012 is de beroemde politiek filosoof Bonnie Honig te gast bij het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ter voorbereiding op deze lezing verzorgt filosoof Marieke Borren een inleiding in het denken van deze Amerikaanse filosoof.

Bonnie Honig is hoogleraar Politieke filosofie aan Northwestern University in Evanston/Chicago. Zij is bekend geworden door haar opvattingen over de positieve betekenis van conflicten op de kwaliteit van het democratische proces. Niet alleen consensus maar ook conflict is in haar ogen een essentieel ingrediënt van een vitale democratie. 

Marieke Borren is docent Politieke en sociale filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en zelfstandig filosofisch onderzoeker. 

www.ru.nl/sp/inleidinghonig

Aantrekkelijk en typerend voor het denken van Bonnie Honig is dat ze veelvuldig en uitgebreid verwijst naar figuren, verhalen en gebeurtenissen die ze ontleent aan zowel de populaire cultuur, journalistiek, religieuze geschriften als de geschiedenis van de filosofie. Haar lezing op 12 april heeft de titel: Emergency Politics. Burgermoed in benarde tijden. Honig heeft een originele kijk op politiek in tijden van nood en onrust. Zo vergelijkt ze de gure conservatieve wind die na 9/11 door de Verenigde Staten en andere westerse landen waait, met de Red Scare van 1919. Welke lessen kunnen we uit deze periode trekken voor onze huidige tijd? Donderdag 12 april 2012  |20.00 - 22.00 uur,  Aula Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2. www.ru.nl/sp/bonniehonig

Maandag 12 april 2012, 20.00 - 21.30 uur, EL 2.54 Erasmusgebouw Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmusplein 1.


Deel: ' Inleidend college in het denken van Bonnie Honig '
Lees ook