Gemeente Den Helder

09-07-2002
Inleveren van asbest goedkoper
Het inleveren van grote asbesthoudende voorwerpen bij het Inleverperron aan de Schootenweg wordt goedkoper. Vanaf 15 juli betaalt u als particulier hiervoor net zoveel als voor onbrandbaar bouw- en sloopafval. De prijs wordt verlaagd van 0,22 per kilo naar 0,19 per kilo. Op deze manier hopen we dat particulieren nog meer dan nu op een verantwoorde manier asbesthoudend afval inleveren.

Hoe aanleveren?
Als u asbest inlevert bij het Inleverperron bent u verplicht zich te legitimeren. Verder gelden er voor het inleveren van grote asbest houdende voorwerpen de volgende regels:

- u mag asbest en asbest houdende materialen uitsluitend aanbieden in vochtige toestand in speciaal hiervoor bestemde plastic zakken, voorzien van de naam "asbest";

- u moet asbest houdende golfplaten verpakken in pakketten van maximaal 2 stuks, in folie van tenminste 0,1 mm. dik. Verder dient u de folie dicht te tapen;

- op het Inleverperron moet u de golfplaten in de container neerleggen, zodat aan de folie geen beschadigen kunnen optreden;
- op aanwijzing van de medewerkers van het Inleverperron moet u de zakken in een hiervoor bestemde container neerleggen.

Kleine asbest houdende voorwerpen
U kunt kleine asbest houdende voorwerpen nog steeds gratis inleveren bij het Inleverperron. Hierbij kunt u denken aan plantenbakken, warmhoudplaatjes en sommige restanten van zeil- en vaste vloerbedekkingsrestanten. Ook dit afval moet u stevig in plastic folie verpakken voordat u het komt inleveren.

Wanneer kunt u asbest inleveren?
U kunt met uw asbesthoudend afval terecht bij het Inleverperron aan de Schootenweg 1 op werkdagen van 07.30 tot 11.45 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag is dit niet mogelijk.
« terug

Zoekwoorden:

Deel: ' Inleveren van asbest goedkoper in Den Helder '
Lees ook