Gemeente Alkmaar


Inloopbijeenkomst aanleg natuurvriendelijke oevers Hoornse Vaart

17 juni 2002

De inloopbijeenkomst over de aanleg van natuurlijke oevers aan de Hoornse Vaart (ter hoogte van Oudorp) wordt gehouden op donderdag 20 juni. Met name de zuidzijde van de Hoornse Vaart (van kanaal Omval-Kolhorn tot de brug van de Friese weg) wordt natuurvriendelijk ingericht. De oever langs het dijkje ter hoogte van de Breelaan en Prunuslaan is het eerste deel dat wordt uitgevoerd. Dit vindt naar verwachting plaats in juli 2002.

De Hoornse Vaart is onderdeel van de zogenaamde Blauwe Loper. De Blauwe Loper, bestaande uit het Kanaal Omval-Kolhorn, de Hoornse Vaart en een deel van het Noord-Hollandskanaal in Alkmaar, is een belangrijke waterrijke, ecologische en recreatieve route. Voor de Hoornse Vaart is een speciale projectgroep, bestaande uit de provincie, de gemeente en de waterschappen, bezig met de uitwerking en realisatie van het Blauwe Loper plan.

De uitvoering wordt gedaan door de provincie Noord-Holland. Landschapsbeheer Noord-Holland treedt hierbij op als adviseur en werkbegeleider. Hoe de oevers worden ingericht is te bekijken tijdens de inloopbijeenkomst op donderdag 20 juni. In verzorgingshuis De Oldenburgh, Herenweg 91, Oudorp, is iedereen van harte welkom tussen 16.00 - 17.30 uur en van 19.00 tot 20.30 uur. Bij de inloopbijeenkomst zijn medewerkers van de provincie, gemeente en Landschapsbeheer Noord-Holland aanwezig, om nadere uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Deel: ' Inloopbijeenkomst aanleg natuurvriendelijke oevers Hoornse Vaart '
Lees ook