Gemeente Alkmaar


Inloopbijeenkomst over werkzaamheden Vondelstraat

Alkmaar, 5 februari 2003

Het gedeelte van de Vondelstraat tussen de rotonde Kooimeerplein en de rotonde Koelmalaan/ Willem de Zwijgerlaan gaat op de schop. Dit gedeelte krijgt een nieuw wegdek. Ook komt er een nieuwe oversteekplaats in de vorm van een drempel in de Vondelstraat. De uitvoering van de wegwerkzaamheden vindt plaats van begin maart tot eind mei 2003. Hoe de Vondelstraat er uit komt te zien, kan iedereen bekijken tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdag 11 februari as.

In wijkcentrum Overdie, Ruusbroechof 97, zijn op 11 februari situatieschetsen te bekijken en wordt de planning van de wegwerkzaamheden uiteengezet. De inloop is van 16.00 uur tot 18.00 uur en van 20.00 tot 21.30 uur.

Het nieuwe wegdek dat de Vondelstraat krijgt, heeft een deklaag met geluidreducerend asfalt, waardoor de omwonenden minder last zullen hebben van verkeersgeluiden. Niet alleen krijgt de Vondelstraat een nieuw wegdek, ook de vormgeving wordt aangepast. De middenberm wordt verbreed en de rode fietsstroken worden versmald. De in- en uitvoegstroken ter hoogte van de Gijsbrechtstraat en de Lodewijk van Velthemstraat en de uitvoegstrook naar de Van Harenlaan worden verwijderd. De voetgangersoversteek tussen de Van Harenlaan en de Lodewijk van Velthemstraat wordt verplaatst naar het kruispunt met de Van Harenlaan/ Heiloerdijk. De oversteekplaats komt op een drempel te liggen. Alle verkeersmaatregelen moeten er voor zorgen dat het verkeer langzamer over de Vondelstraat gaat rijden dan momenteel het geval is, waardoor het veiliger wordt voor iedereen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Inloopbijeenkomst over werkzaamheden Vondelstraat Alkmaar '
Lees ook