LTO Nederland

Innovatie en afzet centrale themas op Tuinbouw Ondernemersdag

19 februari Tuinbouw Ondernemersdag

Dinsdag 21 januari 2003 -
Technische innovatie in tijden waarin het in Nederland economisch wat minder gaat? Daan Kuiper, directeur van PPO (Praktijkonderzoek Plant en Omgeving) ziet grote kansen voor duurzame innovaties voor de glastuinbouw in Noord-Nederland en Flevoland.

Hij zal op 19 februari zijn visie toelichten in een lezing tijdens de Tuinbouw Ondernemersdag Noord-Nederland in Eelde. In de tweede lezing van die dag zal Wilco Ravensberg, directeur van Floresco, de ondernemers een spiegel voorhouden met betrekking tot de afzet van hun producten. Clustering en schaalvergroting zullen noodzakelijk zijn om als kweker een rol te blijven spelen, aldus Ravensberg.

Na iedere lezing is er een paneldiscussie, waarbij ondernemers ruimschoots de gelegenheid krijgen om kritische opmerkingen te plaatsen bij de visie van de inleiders.

Traditioneel is de bedrijvenmarkt een van de belangrijkste programmaonderdelen van de Tuin-bouw Ondernemersdag. Dit jaar met veel aandacht voor noviteiten. Op de bedrijvenmarkt staan dit jaar weer meer toeleveranciers voor tuinder en kweker dan vorige jaren. Naast de nodige inno-vaties en wetenswaardigheden die zij presenteren, biedt bedrijvenmarkt tuinders vooral ook de gelegenheid om relaties en collegas in een sfeervolle ambiance te ontmoeten en met hen bij te praten.
Dit jaar is er voor het eerst ook aandacht voor de boomkwekerijsector. Zo wordt de lezing over afzet vooral vanuit de boomkwekerijsector belicht, is er een groene orderbeurs en zijn er ook toeleveranciers voor de boomteelt op de bedrijvenmarkt.

Bij de traditionele VKC keuring tijdens de ondernemersdag zullen, naast snijtulp, bol op pot, bloeiende potplanten en primulas dit jaar voor het eerst ook groenten en boomkwekerijproducten gekeurd worden. Tijdens de opening van de Tuinbouw Ondernemersdag zullen de winnaars bekend gemaakt worden.

De opening wordt dit jaar verricht door Gerard Doornbos, voorzitter van LTO Nederland. Na de opening van de Tuinbouw Ondernemersdag zal tevens de officiële start van het Groen Servicepunt voor Groningen en Drenthe plaatsvinden.

De Tuinbouw Ondernemersdag vindt plaats in de veilinghallen van FloraHolland Eelde, van 14.00-21.00 uur. Voor tuinders en boomkwekers is de toegang gratis. NLTO-leden ontvangen binnenkort een persoonlijke uitnodiging om de dag bij te wonen.

De Tuinbouw Ondernemersdag wordt mede mogelijk gemaakt door de Noordelijke Accountantsunie, Rabobank, Westland Energie Groep, Flora Holland en NLTO.

(Auteur: PR & Communicatie NLTO)

Deel: ' Innovatie en afzet centrale themas op Tuinbouw Ondernemersdag '
Lees ook