expostbus51


MINISTERIE DEF

https://www.mindef.nl

MINDEF:Inscheping materieel geniehulpbataljon

DV/PB/68/99 Den Haag, 25 juni 1999

Het materieel van het geniehulpbataljon van de Koninklijke Landmacht, een eenheid die begin juli deel gaat uitmaken van de Kosovo-Force (KFOR), wordt zondag 27 en maandag 28 juni ingescheept in de Eemshaven in Delfzijl. Het gaat daarbij om ongeveer 360 wielvoertuigen, 45 rupsvoertuigen, 10 bouwmachines en 250 containers.

De schepen worden op 5 en 6 juli in Thessaloniki (Griekenland) verwacht, waarna het materieel via Petrovec (Macedonië) wordt verplaatst naar Kosovo. In de periode 30 juni tot en met 8 juli wordt het personeel van het geniehulpbataljon ingevlogen.

Het geniehulpbataljon (circa 1000 militairen) wordt onder commando gesteld van de Duitse brigade en zal bestaan uit een pantsergeniecompagnie, een constructie-, een beveiligings-, een transport- en een werkondersteuningscompagnie en een eenheid van de Explosieven Opruimingsdienst met specialisten van landmacht, luchtmacht en marine.

Het geniehulpbataljon heeft in Kosovo de humanitaire taak om de terugkeer van vluchtelingen mogelijk te maken. Het bataljon zal in samenwerking met UNHCR infrastructuur en Nuts-voorzieningen herstellen. Daarnaast beschikt het over uitgebreide transportcapaciteit voor het vervoeren van hulpgoederen.

Mededeling voor de redactie:
Voor met name de visuele media is er op 27 juni vanaf 10.00 uur gelegenheid aanwezig te zijn bij het beladen van het materieel. Voor aanmeldingen wordt u verzocht contact op te nemen met Bureau Communicatie van de Operationele Staf van de Koninklijke Landmacht in Den Haag, tel. 070 - 3168650.

25 jun 99 10:26

Deel: ' Inscheping materieel geniehulpbataljon KFOR '
Lees ook