Inschrijving Aad Struijs Persprijs 2018 geopend


Rotterdam, 20170927 -- Reisjournalisten en bloggers kunnen vanaf heden hun werk inzenden voor de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2018. Er zijn net als vorig jaar weer twee prijzen: voor printartikelen en digitale producties. De inschrijvingstermijn sluit op 31 oktober 2017.

De 2017-editie van de ASP kende een compleet nieuwe formule, met naast printartikelen ook digitale producties, waarmee werd ingespeeld op de snelle digitale groei. Dat bleek een groot succes. Er waren maar liefst 165 inzendingen. De ASP gaat daarom definitief in deze vernieuwde vorm door.

Twee aparte, deskundige jury’s zullen de inzendingen per categorie beoordelen. Het werk moet zijn gepubliceerd in de periode van 1 oktober 2016 tot 1 oktober 2017. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een geldbedrag. De uitreiking is op de eerste Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht, op dinsdag 9 januari 2018, en wordt georganiseerd met medewerking van hoofdsponsor Vakantiebeurs.

Nieuw bestuur
De ASP heeft sinds kort een nieuw bestuur: voorzitter Ed Lodewijks, oud-hoofdredacteur van diverse ANWB-bladen, Dennis van der Avoort, directeur van het bureau Europe Destination Marketing en Madeleine van de Wouw, (reis)journalist en (mede)eigenaar van onder andere Puur op reis, Reisprofs en decruisegids.

Winnaars 2017
De prestigieuze vakprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar reisjournalist en –auteur Aad Struijs. De winnaars in 2017 waren: In de categorie print Jurriaan Teulings met zijn artikel "Niks mogen, toch doen in Iran", gepubliceerd in Winq en in de categorie digitaal Stéphanie Versteeg met het artikel "Magisch Varanasi, reizen door het ultieme India", gepubliceerd op www.expeditieaardbol.nl.

Meer informatie en voorwaarden voor deelname staan op de website www.aadstruijspersprijs.nl

Volg de ASP nu ook op Facebook: https://www.facebook.com/Aadstruijspersprijs en Twitter @ASPersprijs.


Deel: ' Inschrijving Aad Struijs Persprijs 2018 geopend '
Lees ook