KENNISNET

Inschrijvingen ThinkQuest webstrijden Leerlingen en voor de Klas geopend

PERSBERICHT
13/03/2002

Inschrijvingen ThinkQuest-webstrijden Leerlingen en voor de Klas geopend

De inschrijvingen voor de webstrijden ThinkQuest voor Leerlingen en ThinkQuest voor de Klas zijn geopend. ThinkQuest organiseert elk jaar webstrijden voor iedereen die onderwijs volgt of geeft. ThinkQuest voor Leerlingen is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en in de beroeps- en volwasseneneducatie. Voor ThinkQuest voor de Klas kunnen teams van studenten zich inschrijven, maar ook teams van docenten in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en in de beroeps- en volwasseneneducatie. De teams bouwen een website die in de herfst van dit jaar beoordeeld zal worden door een vakkundige jury.

De voordelen van deelname aan ThinkQuest voor het onderwijs zijn legio. Voor docenten en studenten is het een ideale manier om hun kennis van onderwijs en ICT met anderen te delen. Leerlingen maken zich vooral vaardigheden eigen als communiceren, samenwerken, informatie zoeken, selecteren en presenteren, plannen en natuurlijk ook ICT-vaardigheden. Door hun kennis en vaardigheden op verschillende gebieden in te zetten en optimaal elkaars mogelijkheden te benutten, bouwen teams een website die zowel educatief, als interactief en origineel is. Ze maken daarmee kans op een hoofdprijs van 7.500 euro of één van de vele andere prijzen.

ThinkQuest voor Leerlingen
Teams die meedoen aan ThinkQuest voor Leerlingen maken een website over een onderwerp naar keuze: spionage, anorexia, films, maar ook onderwerpen als de middeleeuwen of woestijnen. Het is goed mogelijk om deelname aan ThinkQuest te integreren in het curriculum van school: binnen een vak of juist vakoverstijgend bijvoorbeeld in een project. Nieuw dit jaar is de extra ThinkQuest themawebstrijd. Teams die zich voor deze webstrijd inschrijven maken een website over normen en waarden: wat zijn de normen en waarden waar de teamleden mee te maken krijgen, hoe gaan zij daar zelf mee om en wat zouden ze eventueel willen verbeteren?

ThinkQuest voor de Klas
De teams van ThinkQuest voor de Klas maken een website die gebruikt kan worden als lesmateriaal voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs of voor de beroeps- en volwasseneneducatie. Voor het team dat in didactisch opzicht de sterkste site heeft gemaakt en hierover de beste verantwoording heeft geschreven, is nu ook een speciale didactiekprijs beschikbaar. Meedoen aan ThinkQuest voor de Klas is een goede manier om de kennis die studenten en docenten hebben van onderwijs en ICT te delen met anderen en daarvoor een leuke prijs als beloning te krijgen.

Over ThinkQuest en Kennisnet
Kennisnet richt zich op de ondersteuning van het onderwijs bij het gebruik van educatieve internettoepassingen. Kennisnet is praktisch en inspirerend door aan te sluiten op de dagelijkse onderwijspraktijk en tegelijkertijd nieuwe leer- en werkvormen met nieuwe technologie een extra impuls te geven. ThinkQuest is een praktische, leerzame en bovenal leuke manier om het gebruik van internet te stimuleren. Naast ThinkQuest voor de Klas en ThinkQuest voor Leerlingen is er ThinkQuest Junior. Dit is een webstrijd voor leerlingen uit het basisonderwijs.

Meedoen
Wie wil meedoen kan zich tot 27 juni 2003 voor deelname inschrijven via de website van ThinkQuest: www.thinkquest.nl. Teams voor ThinkQuest voor de Klas krijgen tot 20 augustus 2003 de tijd om hun website te bouwen. Deelnemers aan ThinkQuest voor Leerlingen tot 24 september 2003. Daarna worden de inzendingen door een deskundige en onafhankelijke jury beoordeeld. De finales zijn in oktober, respectievelijk november.

---
Nadere informatie voor de redactie:
Stichting Kennisnet
Afdeling Communicatie
Hans den Boer, communicatiemanager
T 079-329 58 92
h.denboer@kennisnet.org

13 mrt 03 13:31

Deel: ' Inschrijvingen ThinkQuest webstrijden Leerlingen en voor de Klas geo.. '
Lees ook