Gemeente Zoetermeer

Insectenexcursie Meerzicht

In het kader van het Stadsnatuurplan wordt, in samenwerking met de natuur- en milieuorganisaties, in Meerzicht verschillende activiteiten georganiseerd.
Dit alles onder het motto 'Natuur in de wijk'.
Op zondagmiddag 22 augustus is er een insectenexcursie onder leiding van Peter van Wely. Deze start om 14.00 uur bij het Congres- en wijkcentrum Meerzicht en duurt circa twee uur. Het adres is Uiterwaard 1.

Natuur in de stad
In Zoetermeer wordt heel veel groen op een natuurvriendelijke wijze beheerd.
Ook wordt er ruim 10 jaar géén gif meer gebruikt. En omdat er zonnige en schaduwrijke, natte (bijvoorbeeld waterkanten) en droge (bloemrijk grasland) plekken te vinden zijn, worden er vele soorten wilde planten gevonden waar insecten op afkomen. Insecten zoals vlinders, bijen, hommels en zweefvliegen hebben als voedsel nectar nodig die ze uit bloemen halen.

Natuurvriendelijk tuinieren
Sinds dit voorjaar is door de gemeente een mooie folder uitgegeven over natuurvriendelijk tuinieren met de titel 'Leven in de tuin'. In deze folder (met een plantenlijst) staan tips hoe uw tuin aantrekkelijker kan maken voor allerlei kleine en wat grotere beestjes. Mocht u geïnteresseerd zijn in deze folder, dan hebben 'De Soete Aarde', wijkposten, bibliotheken, 't Westpunt en de tuincentra deze folder liggen.
Bij slecht weer wordt deze excursie een week verzet en wordt dan op zondag 29 augustus gehouden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij mw Tilly Kester, De Soete Aarde, centrum voor natuur en milieu, telefoon (079) 346 9012. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Gemeente Zoetermeer © augustus 1999

Deel: ' Insectenexcursie Meerzicht Zoetermeer '
Lees ook