Insite draagt domeinnaam zonder kosten over aan Dell Computers

Zwolle, 15 november 1999 - Het internetbedrijf Insite BV in Zwolle zal de domeinnaam www.dellnet.nl zonder kosten overdragen aan Dell Computers. Insite reageert hiermee positief op een verzoek van Dell. De domeinnaam was door Insite in augustus 1999 aangevraagd na het lezen van berichten in de media dat Dell plannen had om internet access aan te bieden onder de naam Dellnet. Op dat moment had Dell echter verzuimd de domeinnaam vast te leggen via de Stichting Domeinregistratie. Met het registreren van de domeinnaam www.dellnet.nl en het gratis overdragen van de gebruiksrechten heeft Insite willen aantonen dat organisaties éérst hun namen, merken en domeinnamen moeten vastleggen vóórdat ze met hun plannen en ideeën de media opzoeken.

Het is niet de eerste keer dat Insite een domeinnaam vast laat leggen om deze vervolgens kostenloos over te dragen aan de organisatie die eigendom is van de naam of het merk. Met deze acties wil Insite ondernemingen en organisaties wijzen op het belang van het tijdig laten registreren van domeinnamen. Er zijn momenteel in binnen- en buitenland tal van bedrijven en personen actief die zich bezighouden met het vastleggen van domeinnamen in de verwachting deze voor veel geld te kunnen verkopen. Dat kan leiden tot vervelende en dure juridische procedures.

Achtergrond Insite B.V.

Insite helpt organisaties met hun visie en strategie inzake internet en ontwikkelt en implementeert zakelijke internettoepassingen, waaronder e-shops en intranet- en extranettoepassingen. Insite is een toonaangevende combinatie van specialisten op het gebied van IT, marketing en business consulting. De onderneming telt ruim 50 medewerkers. Insite stelt haar opdrachtgevers in staat professioneel gebruik te maken van de mogelijkheden van het internet op een wijze dat zij hun positie in de markt kunnen versterken. Insite werkt onder andere voor Wehkamp, Macintosh Retail Group, Travelunie, OHRA, Siemens en KPN Telecom.

Insite B.V. is voor 51% eigendom van Devote N.V dat zich bezighoudt met business en IT-architectuur. Devote, sinds februari 1999 genoteerd aan AEX Exchanges, opereert in de top van de automatiseringsmarkt. Haar opdrachtgevers behoren tot de top-100 van in Nederland opererende ondernemingen. Devote verdiept zich in de business en IT-problematiek van de opdrachtgever. Vervolgens ontwerpt en implementeert Devote de optimale architectuur voor de informatiesystemen, geheel toegesneden op de betreffende business problematiek.

Copyright © 1999 Insite BV. E-mail: info@insite.nl

Deel: ' Insite draagt domeinnaam dellnet over aan Dell Computers '
Lees ook