Ministerie van Defensie


---

Nieuwsberichten
---

IGK in Bosnië, okt. 2001

Inspecteur-Generaal bezoekt Nederlands SFOR-detachement

01-10-2001

Luitenant-generaal C.J.M. de Veer brengt momenteel een bezoek aan het Nederlandse SFOR-detachement in Bosnië en Kroatië. De Inspecteur-generaal blijft tot vrijdag in het gebied. Hij was maandag onder meer te gast bij het SFOR-hoofdkwartier in Serajevo en het Netherlands Support Element in Butmir en Bugojno.

De Inspecteur-generaal der Krijgsmacht (IGK) zal voorts bezoeken afleggen aan het hoofdkwartier van het Nederlands Contingentscommando in Banja Luka, 11 NL Mechbat in Bugojno en Novi Travnik en het Geneeskundig detachement te Sipovo. Als laatste onderdeel zal de IGK een bezoek brengen aan het (luchtmacht) Helikopter detachement in Split, waar een aantal Cougar-transporthelikopters gestationeerd zijn.

Bosnië-Hercegovina is door SFOR (Stabilisation Force) in drie sectoren verdeeld. De Nederlandse grondstrijdkrachten, met de omvang van een gemechaniseerd bataljon, een verbindingsondersteuningsbataljon en een National Support Element van de Koninklijke Landmacht, opereren in sector Zuid-West. Het gebied waarvoor zij verantwoordelijkheid dragen, omvat onder meer de plaatsen Vitez, Novi Travnik en Bugojno. (Foto: NL Media Groep Banja Luka)

Zoekwoorden:

Deel: ' Inspecteur-Generaal bezoekt Nederlands SFOR-detachement '
Lees ook