Inspiratie op 7e Handwerk- en textielbeurs in Zwolle


ZWOLLE, 20100217 -- De Handwerkbeurs wordt voor de zevende keer gehouden in de Zwolse IJsselhallen. Van vrijdag 26 februari tot en met zondag 28 februari kunnen bezoekers zich weer volop laten inspireren door allerlei handwerkdisciplines. In de IJsselhallen kan men dan terecht voor o.a. breien, borduren, quilten en patchwork, vilt, kantklossen, sieraden maken, naai- en borduurmachines.

Tussen alle hobbybeurzen - waar het voornamelijk draait om kaarten maken en papier - is de Handwerkbeurs in Zwolle jaarlijks een verademing voor liefhebbers van textiele handwerken. Terwijl vele traditionele handwerkwinkels stilaan verdwijnen, kan men op deze beurs terecht voor alle materialen bij de meer dan 120 verkoopstands.

De Handwerkbeurs staat werkelijk garant voor een ware happening voor liefhebbers van textiele werkvormen en hobby's. Wereldwijd en dus ook in Nederland is men massaal bezig met het zelf maken van kleding en accessoires. Breien is bijvoorbeeld niet meer weg te denken en men kruipt ook weer vaker achter de naaimachine.

Stands voor beide technieken zijn volop aanwezig op de beurs met o.a. prachtige breigarens in allerlei prijsklassen. Breien lren kan ook. Op het breiplein van The Dutch Knitters kunnen bezoekers kennis opdoen en tips en trucks leren. Breng dus vooral breipennen mee en schuif aan om een naaldje mee te prikken! En neem meteen ook een kijkje bij de tentoonstellingen `Gebreide kralentasjes' en `Gelderse gebreide mutsen'.

Nieuwe breitechnieken zijn te leren in n van de vele workshops op het gebied van breien zoals kralentasjes breien, `Bohus Stikning' uit Noorwegen en `Fair Isle Knitting' volgens Alice Starmore. Maar er worden natuurlijk ook workshops gehouden op ander gebied, zoals borduren, vilten en pimpen.

Op deze beurs zijn diverse boeksigneersessies.
Nancy Marchant, bekend als ontwerpster bij het voormalig handwerkblad Ariadne, signeert haar nieuwste patentsteek boek `Knitting Brioche: The Essential Guide to the Brioche Stitch'. Verder is van Jan Houtman postuum nog een boek met merklappatronen verschenen, getiteld `Een leven in kruissteek'. Theo Houtman, auteur, zal dit boek voor u signeren.

Van het boek `Haken met Zpagetti' zullen de eerste exemplaren op de beurs te koop zijn, een primeur in Zwolle dus. Auteur Mosies, die aanwezig is in de Hoooked-stand zal daar ook boeken signeren. Het boek is scherp geprijsd en er zit een gratis haaknaald in dikte 10 bij. Zpagetti is een unieke draadstof van restmateriaal uit de mode-industrie en is ideaal om gemakkelijk en snel mee te haken. Alle werkstukken uit het boek zijn in een mum van tijd klaar. Zpagetti is ontstaan vanuit een passie voor mode, creativiteit en duurzaamheid. "Stijlvol her-gebruik van restmaterialen" is het motto van auteur Geesje Mosies.

Voor de kantliefhebbers is er een interessant Kantplein. Hier zijn demonstraties en voorbeelden te zien van kantklossen. Rondom het plein staan diverse stands met materiaal en informatie op het gebied van kant en kantklossen.

De beurs is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur (zondag tot 16.00 uur). De entree bedraagt 8,00, kinderen tot 12 jaar gratis onder begeleiding, parkeren is gratis. Het adres van de IJsselhallen is Rieteweg 4 te Zwolle. Voor meer informatie kunt u de website www.handwerkbeurs.nl bezoeken.


Deel: ' Inspiratie op 7e Handwerk- en textielbeurs in Zwolle '
Lees ook