Gemeente Den Haag

2002-02-13: Inspraak Haagse light-railplannen van start

Op dinsdag 21 mei om 19.30 uur wordt de eerste inspraakbijeenkomst gehouden over RandstadRail in Den Haag. Het gaat daarbij om de voorlopige ontwerpen van RandstadRaillijn 3. Dit begin van de Haagse inspraak over RandstadRail betekent een stap dichterbij realisatie van RandstadRail.

Lijn 3 is het eerste Haagse deelproject van RandstadRail waarover inspraakbijeenkomsten worden gehouden. De kans is daardoor groot dat Den Haag de eerste Nederlandse stad wordt waar de light-railplannen worden gerealiseerd. Verwacht wordt dat over drieëneenhalf jaar (eind 2005/begin 2006) de eerste nieuwe light-railvoertuigen door Den Haag rijden.

Doorbraak
Wethouder Bruins (Verkeer) geeft aan dat het openbaar vervoer met RandstadRail een forse impuls krijgt. De komst ervan zorgt voor een versterking van het openbaar vervoer in het gehele gebied tussen Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam.

Het is te verwachten dat veel autoforensen door RandstadRail light-railforensen worden. Dit betekent vooral minder Haags autoverkeer vanuit/naar de Vinex-locaties, Nootdorp, Pijnacker en Zoetermeer. Zo leidt het tot o.a. een ruime verdubbeling van het aantal reizigers op de Zoetermeer- en Hofpleinlijn.

Tezamen met de plannen voor de Rijn-Gouwelijn (Gouda, Alphen aan den Rijn, Leiden, Katwijk en Noordwijk) betekent het een belangrijke doorbraak in de aanpak van de verkeersproblemen op de snelwegen rondom/naar Den Haag.

Presentatie
Voor RandstadRaillijn 3 (tracédeel Lijnbaan, Noordwest Buitensingel/Waldeck Pyrmontkade, Laan van Meerdervoort tot en met het eindpunt in Loosduinen) worden in Den Haag drie inspraakbijeenkomsten gehouden: dinsdag 21 mei in De Wasserij (Karel Roosstraat 1), woensdag 29 mei in de aula van het Segbroek College (Klaverstraat 7) en maandag 3 juni in de Zilverzaal van het Wijndaelercentrum (Catharina van Rennesstraat 8). De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur met een presentatie.

De inspraaktermijn loopt vanaf 15 mei tot 12 juni. De plannen liggen gedurende die periode ter inzage in de betreffende stadsdeelkantoren, bij de betrokken wijkorganisaties en in het Gemeentelijk Informatiecentrum in het stadhuis (Spui 70).

Daarnaast liggen ook de concept-voorlopige ontwerpen van de RandstadRail-halte en spooraanpassingen van Leidschenveen ter inzage: in het stadsdeelkantoor Ypenburg/Leidschenveen en in het informatiecentrum van het Ontwikkelingsbedrijf Leidschenveen.

13 mei 2002
last update: 13 mei 2002 ;pag.: 12395; auteur: 112;cat.: 17

Deel: ' Inspraak Haagse light-railplannen van start '
Lees ook