gemeente deventer

persbericht

week 5, 2 februari 2000

installatie eerste stoeltjeslift op accu’s in deventer

de deventer wethouder m.j.g. de jager-stegeman stelt op vrijdag 11 februari om 12 uur de eerste stoeltjeslift met een flexibele rail én op accu’s in werking. een dergelijke stoeltjeslift is een primeur in nederland.

in het kader van de wet voorzieningen gehandicapten kunnen gehandicapten in aanmerking komen voor een stoeltjeslift. een groot voordeel van de nieuwe liften is dat ze in andere woningen kunnen worden herplaatst. bij deze stoeltjeslift gaat het om een dubbelrail van buisprofiel, die overal past. het halen en brengen gebeurt radiografisch, wat als voordeel oplevert dat er geen kabels langs de lift ‘lopen’. bij verplaatsing van de lift naar een andere locatie kan de looprail eenvoudig worden omgebouwd. inkorten of verlengen is een zaak van buisdelen wegnemen of toevoegen. een stoeltjeslift kost circa twaalfduizend gulden; verplaatsen naar een andere woning kost circa drieduizend gulden.

de stoeltjesliften op accu’s hebben ook als voordeel dat ze te gebruiken zijn bij stroomuitval. accu’s leveren ook een financiële besparing op, omdat er geen aparte stroomvoorziening nodig is, die gemiddeld 750 gulden kost.

Zoekwoorden:

Deel: ' Installatie eerste stoeltjeslift op accu's in Deventer '
Lees ook