Gemeente Delfzijl


INFORMATIE

26-10-1999

Installatie eerste zonneboiler aan Geerstuk

Bij de familie Wildeman aan de Geerstuk in Delfzijl wordt donderdag de eerste zonneboiler in het kader van de zonneboileractie in de gemeente Delfzijl geplaatst. Zij zijn de eersten die gebruik hebben gemaakt van de subsidiemogelijkheden van de zonneboileractie die de gemeente Delfzijl uitvoert in samenwerking met de EDON. Naast de subsidies van het Rijk en de EDON stimuleert de gemeente Delfzijl de beslissing tot aankoop van een HR-ketel met zonneboiler met een bijdrage van f 500,--. De verantwoordelijke wethouder van VROM, H.B.G. Ketting, zal om 11.00 uur getuige zijn van de installatie van de eerste zonnecollector van deze actie. Het zal niet de enige blijven want sinds het begin van de actie, nu drie weken geleden, hebben zich al 44 serieuze belangstellenden gemeld voor een gesprek met de installateur. Het totale actievoordeel kan oplopen tot meer dan f 3200,--.

De plaatsing wordt gedaan door Kuipers Installatiebedrijf. Samen met tientallen andere installatiebedrijven uit de provincie Groningen hebben zij een speciale opleiding gehad voor het installeren van de zonneboiler. Uit de omgeving zijn dit verder Westerdijk Installatiebedrijf uit Delfzijl en Installatiebedrijf Menno Bos uit Appingedam.

Belangstellenden kunnen nog steeds een informatiepakket aanvragen. U kunt dit pakket bij het gemeentehuis ophalen of u kunt het bestellen bij de EDON, telefoonnummer 038-3524461. Op dit nummer kunt u tevens alles vragen op het gebied van zonneboilers.

_

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt mw. M. van Wensveen, telefoon 0596-639928.

Indien het gemeentehuis telefonisch niet bereikbaar is kunt u contact opnemen met de chef communicatie mevrouw M. Edzes, telefoon: 0596 - 639319.

Deel: ' Installatie eerste zonneboiler in Delfzijl '
Lees ook