Meer samenwerken om langdurig werklozen aan de slag te helpen


GroenLinks Amsterdam West: “Instanties moeten samenwerken om langdurig werklozen te helpen”

AMSTERDAM, 20130709 -- Stadsdeel West gaat meer samenwerken met andere instanties om langdurig werklozen aan de slag te helpen, dat heeft de stadsdeelraad vorige week besloten naar aanleiding van een voorstel van GroenLinks en PvdA West. Zo gaat het stadsdeel meer samenwerken met welzijnsorganisaties, stedelijke instanties en Dienst Werk en Inkomen (DWI). Daarnaast gaat het stadsdeel waar nodig extra maatregelen te ondernemen om ook de stap van vrijwilligerswerk naar betaald werk te ondersteunen.

“We zitten nu in een economische crisis en de banen liggen voor niemand voor het oprapen. Maar voor een groep langdurig werklozen zijn er vaak nog een aantal extra stappen te nemen, voordat ze weer aan de slag kunnen”, zegt Emel Can (GroenLinks Amsterdam West). “Het is mooi dat deze mensen nu aan een traject kunnen beginnen, zodat ze klaar zijn voor de arbeidsmarkt als de crisis weer voorbij is. Het kabinet geeft deze mensen nu op, terwijl je juist nu moet investeren in werklozen en werkgelegenheid.”

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel West is blij met het voorstel en gaan er mee aan de slag. Ook zij zien kansen voor langdurig werklozen o.a. via participatiecoaches.


Deel: ' Instanties Amsterdam West helpen samen langdurig werklozen aan de slag '
Lees ook