Erasmus Universiteit Rotterdam

30 augustus 2001

Instituut voor IT managers van start

Op initiatief van Ernst & Young Executive Temporary Management is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam het "Institute for ICT Leadership" van start gegaan. Dit "Institute" wil een blijvende impuls bieden aan het niveau van ICT management in Nederland en zal zich in de eerste fase richten op het inventariseren van de opleidingsbehoeftes van ICT managers, het ontwikkelen van nieuwe opleidingen en het organiseren van netwerkbijeenkomsten in samenwerking met het bedrijfsleven. De vernieuwde executive opleiding "Strategic ICT Leadership" gaat in november 2001 weer van start en vormt het fundament van het nieuwe instituut.

De trend die in 1999 de aanzet vormde tot de opleiding "Strategic ICT Leadership", was de opkomst van de CIO, de Chief Information Officer, als lid van het management team in grotere organisaties. In de periode van 1997 2000 hebben 50 executives uit verschillende sectoren deelgenomen aan de opleiding. De vernieuwde opleiding richt zich niet meer alleen op de groep executives met CIO potentieel, maar ook op de executive in de functie van IT manager, interimmanager of programme manager die zich wil ontwikkelen op het terrein van leiderschap.

Het Institute gaat naast het aanbieden van de executive opleiding "Strategic ICT Leadership" nauw samenwerken met zogenaamde "Competency Partners". Dit zijn bedrijven die binnen de ICT sector uitmunten door visie en innovatie. De Competency Partners nemen zitting in het bestuur van het Institute en spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe activiteiten. Met twee partners, Pink Roccade en Ordina, zijn reeds activiteiten gestart en het Institute wil op korte termijn meer bedrijven benaderen voor deelname.

Deel: ' Instituut voor IT managers van start '
Lees ook