Intel Centrino mobiele technologie krijgt nieuwe, krachtigere Pentium M Processor Nieuwe Intel Pentium M Processors verhogen notebookprestaties voor vloeiende videoweergave, snellere applicatierespons en betere multi-tasking1

Kontich, 10 mei 2004 - Intel brengt drie nieuwe Intel® Pentium® M processors op de markt, die de Intel Centrino" mobiele technologie krachtiger maken en de draadloze gebruikerservaring verbeteren. De nieuwe chips zijn de eerste mobiele processors die gebouwd zijn op Intels 90 nanometer productietechnologie. Ze beschikken over hogere kloksnelheden, verbeteringen in het ontwerp en een groter geïntegreerd cachegeheugen.

De Intel Pentium M processor vormt - in combinatie met de Intel 855 chipsetfamilie en de draadloze connectie van de Intel PRO/Wireless netwerkproducten+ - de Intel Centrino mobiele technologie. Deze technologie levert uitstekende mobiele prestaties en draadloze LAN-connectie. Ook zorgt deze technologie voor een langer batterijgebruik en maakt ze de productie van dunnere en lichtere notebooks mogelijk. Momenteel zijn meer dan 130 notebook-ontwerpen gebaseerd op de Intel Centrino mobiele technologie. Verder zijn er wereldwijd meer dan 32.000 hotspots opgenomen in Intels Wireless Verification Program, dat de compatibiliteit van access points en de leveranciers van draadloos Internet test met algemene notebookconfiguraties die gebaseerd zijn op Intel Centrino mobiele technologie2.

Draadloos werken is duidelijk aangeslagen bij zakelijke gebruikers, waardoor Intel Centrino draadloze technologie een vaste een plaats heeft gekregen binnen de bedrijfsautomatisering , zegt Dadi Perlmutter, vice-president van Intel en co-general manager van de Intel Mobile Products Group. Nu de platforms krachtiger zijn geworden en er een groeiend ecosysteem van software en diensten is ontstaan, is de Intel Centrino mobile technologie klaar om de draadloze lifestyle ook mogelijk te maken voor consumenten - zowel thuis als onderweg.

Geavanceerde technologie voor maximale mobiele prestaties De Intel Pentium M processors 735, 745 en 7553 - voorheen bekend onder de codenaam Dothan - zijn vervaardigd via Intels hoogvolume 90 nanometer productieproces, dat het meest geavanceerde productieproces van dit moment is. Het 90nm proces produceert kleinere, snellere transistors en maakt gebruik van Intels strained silicon technologie om de snelheid van deze transistors verder te verhogen. Intel is de eerste die strained silicon in productie neemt. Alle 90nm Intel-producten worden geproduceerd op 300mm wafers die de capaciteit van de bestaande 200mm wafers meer dan verdubbelen.

De nieuwe processors zijn gebaseerd op Intels mobiele microarchitectuur en verhogen de prestaties tot 17 procent (ten opzichte van de vorige processor-generatie), dankzij 2MB geïntegreerd power managed Level 2 (L2) cachegeheugen, verbeteringen van de microarchitectuur en frequenties tot 2GHz2.

Met de nieuwe processors en de onlangs geïntroduceerde Intel PRO/Wireless 2200BG netwerkconnectie, biedt Intel Centrino mobiele technologie een betere weergave van high definition videobeelden, snellere responstijden, betere multi-tasking en meer bandbreedte voor draadloze datatransmissie.

Omdat de nieuwe processors socket-compatibel zijn met eerdere Pentium M processors, kunnen OEMs de nieuwe componenten in hun huidige systeemontwerpen inbouwen. Deze compatibiliteit betekent tevens dat ondernemingen die gebruikmaken van Intels Stable Image Platform Program kunnen profiteren van de hogere snelheid van de nieuwe processors zonder dat zij hun oorspronkelijke systeem-image voor Intel Centrino mobiele technologie systemen moeten aanpassen. De drie nieuwe processors ondersteunen Enhanced Intel Speedstep Technology, dat de prestaties optimaal beheert bij een zo laag mogelijk energieverbruik, zodat langer batterijgebruik mogelijk wordt.

Ook consumenten draadloos
Volgens marktanalist IDC kent de verkoop van mobiele PC s een zeer sterke groei en is het consumentensegment het snelst groeiende. De op de meest recente Intel Centrino mobiele technologie gebaseerde notebooks zorgen voor vrijheid en flexibiliteit: voor gezinnen die in elke kamer naar films willen kunnen kijken, voor kinderen die snelle games willen spelen in een draadloos netwerk, en voor studenten die op het universiteitsterrein of bij een hotspot hun taken willen maken.

Nu consumenten steeds vaker kiezen voor een draadloze lifestyle , komen nieuwe diensten beschikbaar om consumenten van digitale media te laten genieten. Deze zomer bijvoorbeeld, kunnen bezoekers aan de Universal City Walk in Los Angeles live, streaming TV-uitzendingen bekijken via een snel 802.11g draadloos netwerk. In het American Pavilion op het filmfestival van Cannes dit jaar, zullen op Intel Centrino mobiele technologie gebaseerde notebooks high definition trailers en een film te zien zijn via draadloze 802.11g en 802.11a netwerken.

Specificaties, prijzen en beschikbaarheid
De Intel Pentium M processor zal verschijnen in systemen gebaseerd op Intels Centrino mobiele technologie, die momenteel wereldwijd worden geïntroduceerd. Intel levert tevens afzonderlijk verpakte versies van de nieuwe Pentium M processors aan door Intel geautoriseerde distributeurs voor systeemintegratoren.

Processor Frequentie Front Side Bus Speed L2 Cache Thermal Design
Power Voltage Behuizing Prijs per stuk bij afname
1.000 exemplaren
Intel Pentium M processor 755 2 GHz / 600 MHz Battery Optimized Mode 400 MHz 2 MB 21W 1.276-1.34V Micro FCPGA & Micro FCBGA $637 Intel Pentium M processor 745 1.80 GHz / 600 MHz Battery Optimized Mode 400 MHz 2 MB 21W 0.276-1.34V Micro FCPGA & Micro FCBGA $423 Intel Pentium M processor 735 1.70 GHz / 600 MHz Battery Optimized Mode 400 MHz 2 MB 21W 0.276-1.34V Micro FCPGA & Micro FCBGA $294

Deel: ' Intel Centrino mobiele technologie krijgt nieuwe, krachtigere Pentiu.. '
Lees ook