Ingezonden persbericht


Intelligente stofzuiger doodt huismijt en micro-organismen Samsung stofzuiger met sensor biedt ideale zuigkracht

Rijswijk, 22 juli 2002 - Samsung heeft de Digimax VC-8930ET stofzuiger met fuzzy logic in het assortiment opgenomen. De electronica in de VC-8930ET zorgt ervoor dat het apparaat zelf opmerkt wat voor oppervlak wordt gezogen en de zuigkracht automatisch aanpast aan de vereisten. De Digimax VC-8900 serie bestaat uit de VC-8930ET en de VC-8920V. Deze stofzuigers hebben een vermogen van 2000 watt en zuigkracht van 350 watt en behoren tot de hoogsten die beschikbaar zijn onder apparaten op de markt.

Digitale techniek in de VC-8930ET vergemakkelijkt het gebruik aanzienlijk, terwijl er ook rekening wordt gehouden met de diversiteit aan woninginrichting en stoffering van de hedendaagse huishoudens. Een sensor registreert verschillen in harde oppervlakten zoals parket en laminaat enerzijds en carpet of tapijt anderzijds. In het eerste geval reduceert de VC-8930ET het vermogen tot 800 watt en in het andere geval wordt dat opgevoerd tot 2000 watt voor maximaal effect. Zelfs als de stofzak de maximale capaciteit nadert, verliest de Digimax zijn effectiviteit niet door het vermogen op te voeren tot de ideale zuigkracht.
Dit zelfaanpassende vermogen - oftewel fuzzy logic - is in de VC-8900 serie aangevuld met een voorziening die is gericht tegen huismijt en andere micro-organismen in het huismilieu. Voor astmapatinten en mensen met overgevoeligheid en allergien is vooral de huismijt een bron van irritatie aan de luchtwegen. Veel stofzuigers blazen tijdens het zuigen de opgezogen huismijt en micro-organismen weer het interieur in. De VC-8900 stofzuigers maken er juist korte metten mee. Dat gebeurt door een functie die de temperatuur in de stofzak via hete lucht tot 55 C opvoert, hetgeen dodelijk is voor de huismijt die gedijt bij 13 tot 35 C en een gemiddelde luchtvochtigheid. Hiervoor hoeft alleen de slang van de stofzuiger worden ontkoppeld en het apparaat worden ingeschakeld. Samsung ontving voor de optimale werking van deze functie verschillende certificaten, zoals van het Duitse SLG Pruf- und Zertifizierungs laboratorium, het
gezondheidsinstituut in Tokio en van het ICR uit de Verenigde Staten.

Het model VC-8930ET wordt geleverd met een geheel zwenkbare turboborstel van zachte kunststof om krassen en beschadigingen aan meubilair en interieur te voorkomen. De turboborstel levert ook hoge resultaten in het opzuigen van haren van huisdieren. Het HEPA-filter kan eenvoudig met water worden gereinigd en hergebruikt. De VC-8920V beschikt over een elektronische regeling.
De VC-8930ET is beschikbaar in Memphis Silver en de VC-8920V in Tango Red. De verkoopadviesprijzen bedragen respectievelijk 219 en 169 inclusief B.T.W. en exclusief verwijderingsbijdrage. De stofzuigers zijn nu beschikbaar.

Deel: ' Intelligente stofzuiger doodt huismijt en micro-organismen '
Lees ook