Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 09/10/99

Hou uzelf in het verkeer onder controle/
Intensieve verkeerscontroles in regio Utrecht

Verkeer Onder Controle

Vandaag geven politie en Openbaar Ministerie (OM) de aftrap voor het project Verkeershandhaving in de regio Utrecht. Onder de naam Regionaal Handhavingsproject Verkeer Onder Controle start een projectteam op zaterdag 11 september daadwerkelijk haar controles.

Tijdens het project worden in de regio Utrecht intensieve verkeerscontroles uitgevoerd. De controles zijn gericht op snelheid, rood licht negaties, alcohol en het dragen van autogordel en bromfietshelm. De controles worden voornamelijk uitgevoerd op de lokale en regionale wegen, omdat hier relatief veel ongelukken plaatsvinden.

In 1998 vielen in het verkeer in de regio Utrecht 3971 gewonden en 61 doden. De verkeersveiligheidsdoelstelling voor het jaar 2000 is ruim 30% minder slachtoffers. Aangezien de meeste slachtoffers geteld zijn in de stad Utrecht, wordt daar in eerste instantie alle extra capaciteit ingezet. Later dit jaar zullen ook andere trajecten worden opgepakt.

Vanuit de politie werken er 28 mensen aan het project, waaronder 11 radarwaarnemers en 9 surveillanten. Dit team opereert naast de reeds bestaande inzet van de politie op verkeersgebied. Tevens worden in september 15 flitspalen in de stad Utrecht geplaatst. De mobiele controles worden uitgevoerd met behulp van 9 auto's (waarvan 5 radarauto's), 4 motoren en 7 laser-controle apparaten. Het OM zet extra personeel in voor de verwerking van de bekeuringen.

Door middel van tekstborden langs de grote toegangswegen van de stad Utrecht wordt de aandacht gevestigd op de controles. Tevens wordt via de regionale media bericht over de extra controles en resultaten. Ook door spotjes op TV Utrecht en Radio M wordt de aandacht gevestigd op de controles.

Deel: ' Intensieve verkeerscontroles in regio Utrecht '
Lees ook