Ingezonden persbericht


Persbericht

Intensive Care helicopter Zandvoort redt leven

Zandvoort, 23 september. De Intensive Care helicopter, gestationeerd op Circuit Park Zandvoort tijdens de DTM-races dit weekeinde, heeft dankzij de snelle reactie van de circuitdirectie en het medisch team op Zandvoort, een kinderleven gered.

Gistermorgen, in het Elisabeth Gasthuis van Tilburg, zag een eenjarig meisje een zekere dood in de ogen, omdat de maaginhoud in haar longen was terecht gekomen. Het kind overleefde de re-animatie, maar noodzaak was geboden om haar met spoed over te brengen naar een van de vijf gespecialiseerde kinder Intensive Cares in Nederland. Het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam bood ruimte aan. Dr. Bruinenberg, de Tilburgse kinderarts, heeft drie uur lang geprobeerd om transport voor elkaar te krijgen. Vanwege onderbezetting van speciaal opgeleid personeel tijdens het vervoer en het ontbreken van een speciaal uitgevoerde ambulance slonken de levenskansen van het slachtoffer.

Vanuit het AMC te Amsterdam bereikte het Zandvoortse Intensive Care-team, gevestigd in de Shockroom op Circuit Park Zandvoort, dit bericht en werd op het team onder leiding van Jacques Peper een beroep gedaan, hulp te bieden.

Op Circuit Park Zandvoort is dit weekeinde een speciaal ingerichte helicopter gestationeerd om bij calamiteiten tijdens het raceweekeinde slachtoffers snel te kunnen vervoeren. Peper benaderde de circuitdirectie die toestemming gaf om met de door het Circuit ingehuurde helicopter richting Tilburg te vertrekken.

Voor informatie: Jacques Peper (medisch team): 06-51356841 of Dirk Buwalda (Circuit Park Zandvoort), 06.54644347.

Deel: ' Intensive Care helicopter Zandvoort redt leven '
Lees ook