Ingezonden persbericht


Inter access, bmc, hrsoft en it's us groep lanceren 'hrplein voor gemeenten'

Gehoste oplossing vereenvoudigt arbeidsvoorwaardenbeheer bij gemeenten

Hilversum, 13 april 2004 - Inter Access heeft samen met BMC (Bestuur & Management Consultants), HRsoft en It's Us Groep 'HRplein voor gemeenten' gelanceerd. Het gaat om een innovatieve, geautomatiseerde oplossing voor het effectief en efficiënt beheren van flexibele arbeidsvoorwaarden.

Werknemers krijgen steeds meer mogelijkheden om hun arbeidsvoorwaarden gedeeltelijk zelf samen te stellen. Via cafetariamodellen kan bijvoorbeeld gekozen worden uit meer of minder vrije tijd of uit verschillende varianten van een pc-privé-project. Het beheren van al deze afspraken legt een steeds groter beslag op mensen en middelen binnen gemeentelijke organisaties. De vier initiatiefnemers van HRplein voor gemeenten spelen hierop in met een flexibel systeem dat gemeenten snel en tegen relatief beperkte kosten kunnen inzetten voor het beheren van de flexibele arbeidsvoorwaarden.

HRplein voor gemeenten is ontwikkeld als een compleet systeem dat elke gemeente kan ondersteunen bij de volledige communicatie rond flexibele arbeidsvoorwaarden. Ambtenaren kunnen zelf via het systeem arbeidsvoorwaarden uitruilen en meteen zien wat de consequenties van hun keuzen zijn voor bijvoorbeeld salaris. HRplein wordt voor elke gemeente volledig op basis van arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving en lokale regels ingericht. Dat stelt gemeenten in staat om dit onderdeel in hoge mate volledig geautomatiseerd te laten verlopen.

HRplein is een volledig onafhankelijke oplossing die op afstand beschikbaar wordt gesteld. Dat betekent dat het pakket geen extra beheerlasten oplevert en geen onderhoud door de gebruiker vraagt. HRplein is toepasbaar in combinatie met elk bestaand HR-systeem. Met behulp van eenvoudige koppelingen is HRplein te combineren met alle personeelsinformatie- en salarissystemen. HR-plein wordt volledig op ASP-basis (Application Service Providing) aangeboden. Dat wil zeggen dat eindgebruikers over alle functionaliteit kunnen beschikken via internet of intranet. Alle beheer wordt daarbij verzorgd door Inter Access.

"De kracht van HRplein voor gemeenten ligt in het feit dat de initiatiefnemers elk vanuit hun eigen expertise werken aan een optimale implementatie van de oplossing bij een klant", zegt Willem Beelen, directeur Overheid bij Inter Access. "BMC heeft uitgebreide kennis van gemeentelijke en HR-processen en verzorgt de implementatie, HRsoft ontwikkelt en levert de software, It's Us Groep adviseert en informeert gemeenten over HRplein en Inter Access treedt op als hosting-partner. Dat leidt tot een oplossing die zonder hoge investeringen in installatie, beveiliging, back-ups en overige techniek snel beschikbaar is en de IT-afdeling en P&O-afdeling veel tijd en geld bespaart. Verder is er volstrekte duidelijkheid over de kosten: die bestaan uit een vast bedrag per gebruiker per jaar."

###

Over Inter Access
Met ca. 1.000 medewerkers in Nederland en België biedt Inter Access sinds de oprichting in 1980 geïntegreerde, bedrijfsbrede ICT-oplossingen en -toepassingen voor het optimaliseren van (interne) bedrijfsprocessen, kennismanagement, klanten/relatiebeheer, logistieke ketens en e-commerce. Inter Access onderscheidt zich niet alleen met ICT-expertise, maar ook met grote branchekennis in vele sectoren. Inter Access vertaalt zijn geïntegreerde visie in branchespecifieke oplossingen met aandacht voor beheer. Een helder en praktijkgericht model voor strategisch en operationeel succes.

Deel: ' Inter Access, BMC, HRsoft en It's US Groep lanceren 'HRplein voor ge.. '
Lees ook