'MISDAAD IN OPDRACHT VAN JUSTITIE'

Nieuwe serie boeken met op waarheid gebaseerde verhalen

INTERACTIEVE DETECTIVEROMAN NU IN DE WINKEL

Na de verhalen over geheim agent James Bond van de Engelse Secret Service zijn er nu de waar gebeurde avonturen van meesterdetective Ben Zuidema en de undercovers van de geheime politiediensten van Nederland, België en Duitsland.

In de nieuwe serie boeken over Ben Zuidema worden de zaken die hij de afgelopen 35 jaar heeft opgelost op gedramatiseerde wijze naverteld*. Fictie is het niet, de verhalen zijn wel degelijk waar gebeurd. Maar pure non-fictie is het evenmin. Auteur Leon Zoeteman schaart de titels onder faction: "In plaats van een journalistiek document heb ik gekozen voor de romanvorm. Hierdoor is de gecompliceerde materie rond de geheime diensten toegankelijker voor het grote publiek."

Vanwege het realiteitsgehalte van de verhalen is de serie gekoppeld aan een website met foto's van beschreven personen en locaties en een uitgebreid archief met rechtbankverslagen en andere authentieke documenten. Een primeur in de boekenbranche is dat het publiek via de site www.meesterdetective.nl een bijdrage kan leveren aan de totstandkoming van de boeken.

Onlangs kwam Ben Zuidema weer uitgebreid in de publiciteit omdat hij, samen met de Amsterdamse politie, de Gerechtelijke Politie van Antwerpen, de DEA Brussel en de FBI van Newark en New York, een verduisterd schilderij van Pieter Paul Rubens heeft terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.

Titel : MISDAAD IN OPDRACHT VAN JUSTITIE ISBN : 90-76047030
Auteur : Leon Zoeteman
Prijs : NLG 25,--
Pagina's : 272


* In oktober verschijnt 'Verraad van een bloedbroeder'

Deel: ' Interactieve detectiveroman nu in de winkel '
Lees ook