Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: MO133
Datum: 2 juni 1999

Interactieve tentoonstelling over Midden-Delfland in stadhuis

In de periode van maandag 7 tot en met vrijdag 18 juni is in de hal van het Maassluise stadhuis aan de Koningshoek een tentoonstelling te zien over Midden-Delfland. Het is een fraai vormgegeven interactieve expositie vol met verstopte informatie, spannende spelletjes, geluid, beelden en bewegende objecten.

Midden-Delfland is een groene zone ingeklemd tussen vele steden. Het is het enige open gebied tussen de noordelijke Waterweggemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en Den Haag en Delft. Het is een gebied vol met onverwachte plekken, groene verrassingen, boerenland en geschiedenis. Een ecologische buffer in de volle Randstad die belangrijk is voor recreatie en agrarische activiteiten. De weidsheid en het groene karakter van Midden-Delfland zijn terug te vinden in de vormgeving van de "doe-tentoonstelling". Wie de tentoonstelling bekijkt stapt als het ware op de fiets en krijgt in een korte rit een impressie van Midden-Delfland. In zes elementen komen verschillende onderwerpen aan bod. Zo kan men bijvoorbeeld de Rijsplas onder water zien, archeologische opgravingen bekijken, de neus in het veen van de Vlietlanden steken en een eend volgen tot in de vangpijp van een eendenkooi.
De tentoonstelling over Midden-Delfland is ontwikkeld door het REON, een regionaal samenwerkingsverband op het gebied van natuur- en milieueducatie.

Belangstellenden kunnen deze spannende en interessante tentoonstelling in het stadhuis aan de Koningshoek bekijken van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur, op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.

Laatste wijziging: 02 June 1999

Deel: ' Interactieve tentoonstelling Midden-Delfland in Maassluis '
Lees ook