Persberichten - 29/01/2003

Interbrew vakbonden akkoord met industriële herstructurering

Met verwijzing naar de aankondiging van 9 september 2002 deelt Interbrew mee dat een overeenkomst bereikt werd met de vakbonden omtrent de optimalisering van haar industriële netwerk in West Europa. Deze herstructurering heeft betrekking op de fabrieken in Breda, Nederland en in Boddington, Groot-Brittannië.

De totale herstructureringskost bedraagt 44 miljoen euro. De totale kost komt volledig ten laste van het boekjaar 2002, deels onder de vorm van een netto non-cash afschrijving op activa ten bedrage van 16 miljoen euro (de eerder aangekondigde 25 miljoen euro bruto min de waarde van terreinen), en deels onder de vorm van een cash kost van 28 miljoen euro voor het sociaal plan.

Door deze herstructurering verwacht Interbrew een jaarlijkse verbetering van haar EBIT met ongeveer 24 miljoen euro te bereiken tegen 2005. Deze herstructurering is volledig in lijn met de politiek van de onderneming om een cash payback te realiseren binnen de 3 jaar.

Interbrew - The World's Local Brewerã Interbrew, The World's Local Brewer©, is een wereldwijde consolidatieleider in de bierindustrie. De onderneming met hoofdzetel in België stelt wereldwijd ruim 35.000 mensen tewerk. De strategie van Interbrew, The World's Local Brewer©, bestaat er in, sterke lokale platformen uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten in de wereld. In de markten waar zij aanwezig is, respecteert Interbrew het lokale erfgoed en de traditie van de bierindustrie en helpt zij het locale management bij het verder uitbouwen van hun activiteiten. The World's Local Brewer© strategie is gebaseerd op vier pijlers: eerst en vooral het versterken van de lokale merken (vaak marktleiders, zoals Jupiler® in België), daarna het introduceren van internationale premium en specialiteitsbieren, zoals Stella Artois®, Beck's®, Hoegaarden®, Leffe® en Bass® Ale. Tenslotte brengt Interbrew de lokale platformen aanzienlijke "best practices" bij en zet zij de groei van de lokale entiteiten kracht bij, zowel autonoom als door middel van selectieve acquisities. Meer dan 200 bieren van Interbrew worden in meer dan 120 landen verkocht. Verdere informatie over Interbrew kan geconsulteerd worden op www.interbrew.com.

Bron: Interbrew
Provider: Euronext Brussels

Deel: ' Interbrew vakbonden akkoord met industriële herstructurering '
Lees ook