Interesse in Pokémon Go neemt snel af


ALMELO, 20160822 -- Tenzij je de laatste maand onder een steen hebt geleefd dan heb je ongetwijfeld gehoord over de nieuwe smartphone app Pokémon Go. De app heeft binnen korte tijd Nederland op zijn kop gezet. Kijkduin was ooit een rustige familiebadplaats maar sinds de lancering van Pokémon Go is het chaos. Het door Niantic ontwikkelde spel zorgt voor overlast voor omwonenden en in het duingebied door de duizenden “toeristen” die er dagelijks Pokémon komen vangen. De app zorgde hiernaast voor een explosieve groei van het Nintendo aandeel en staat het na een maand op de tweede plek in de Apple App Store.

Dalende trend interesse
Nu blijkt uit onderzoek van Mobielkopen.net dat de interesse in de app snel minder wordt. Dat is te zien in het overzicht op de website waarbij is uitgaan van data afkomstig van Google Trends. In de cijfers is duidelijk te zien dat de Nederlandse lancering van de app voor een grote piek in de interesse zorgde waarna de populariteit van Pokémon Go snel afneemt. Op 16 augustus, een maand na de introductie van de app in Nederland, is de populariteit van de app nog maar 15 procent in vergelijking met de introductiedatum.

Flevoland toont meeste interesse in Pokémon Go
In Nederland speelden volgens een onderzoek op 15 juli 1,3 miljoen mensen het Pokémon Go spel en een week later op 22 juli waren dat al 2 miljoen mensen. Als we kijken naar de interesse per Nederlandse provincie dan blijkt dat de interesse in Pokémon Go in Flevoland het grootst is. De app van Niantic is het minst populair in Utrecht.

Slender Marketing
Deel: ' Interesse in Pokémon Go neemt snel af '
Lees ook