Persberichten
donderdag 06-januari-2000
InterEstate.com zet eerste stap in Europese expansie

InterEstate.com, een 30% deelneming van Devote NV, die gespecialiseerd is in het opzetten van interactieve internet communities, heeft haar eerste stap buiten Nederland gezet. 1 december j.l. is InterEstate.com in België gestart met StudentWeb.be, de Belgische uitvoering van het in Nederland gelanceerde StudentPlaza.nl. De komende maanden zullen in België versneld de andere thema's worden gelanceerd die in Nederland al gelanceerd zijn. InterEstate verwacht in het eerste kwartaal van 2000 ook in Duitsland de eerste InterEstate.com community te introduceren. In Nederland staat introductie van 8 nieuwe communities voor april 2000 gepland. Op dit moment heeft InterEstate.com in Nederland Dental Plaza, Student Plaza, Booking Plaza, EOC Plaza, Centric Plaza en NIC Plaza ontwikkeld.
Specialist in turn-key internet communities
InterEstate.com is in 1996 begonnen met Dental Plaza, de interactieve community voor de tandheelkundige wereld waarop inmiddels 60% van de doelgroep aangesloten is. De omzet op jaarbasis van de community bedraagt inmiddels enkele miljoenen guldens. De technologie van InterEstate.com is in samenwerking met de IT architecten van Devote ontwikkeld en geldt als toonaangevend voorbeeld van 'personalised internet technology'. De technologie is modulair opgezet, waardoor ontwikkeling van nieuwe communities, compleet van concept tot implementatie, binnen 2 maanden tijd mogelijk is. Joint Venture partnerships
InterEstate.com telt 22 medewerkers en heeft haar activiteiten opgesplitst over de afdelingen IT, Multimedia, Marketing en Project Management. Door de modulaire technologie is efficiënte inzet van IT personeel mogelijk en worden nieuwe ontwikkelingen en technologieën direct in alle communities toegepast. De kracht van InterEstate.com ligt met name op het gebied van concept ontwikkeling.. InterEstate.com zet nieuwe communities op in samenwerking met 'doelgroep gespecialiseerde' partijen maar ook als eigen ontwikkeling. Door het toegepaste business concept, waarbij inkomsten worden gegenereerd uit transacties en advertisingen uit het leveren van applicaties die kunnen communiceren met de centrale database, wordt een snelle pay-back gewaarborgd.
Samenwerking Devote
Voor de e-commerce applicaties binnen de verschillende communities, werkt InterEstate.com nauw samen met specialisten van Devote. Zo levert zij voor partijen binnen de community, complete 'personalised' internet winkels die direct gekoppeld zijn aan het interne systeem van de aanbieder. Ook deelt InterEstate.com met Devote een expert centre.

Meer informatie via Rutger van der Lee :
tel : 070 3065420
email : rutger.vanderlee@interestate.nl
https://www.interestate.com.Copyright InterEstate B.V.

Deel: ' InterEstate.com zet eerste stap in Europese expansie '
Lees ook