Intergraph gaat partnership aan met Terrex, Terrain Experts, Inc. voor 3D GIS visualisatie

3D visualisatietools van Terrex voegen nieuwe dimensie toe aan GeoMedia

Hoofddorp, 9 juni 1999  Intergraph Corporation kondigde onlangs de introductie aan van GeoMedia. Solutions Viz3D. Intergraphs GeoMedia. Solutions Viz3D is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Terrex, Terrain Experts, Inc., specialisten op het gebied van realtime 3D visualisatie. Terrex kan bogen op uitgebreide ervaring bij defensie, de zakelijke en educatieve markt en bij de entertainmentindustrie. Gebruikers van GeoMedia. Solutions Viz3D kunnen gebruikmaken van de eenvoudige en uitgebreide datatoegang en integratiemogelijkheden van GeoMedia.. Met TerraDevs krachtige benadering van 3D GIS hebben zij nu ook een reeks aan nieuwe visualisatiemogelijkheden in handen.

TerraDev maakt gebruik van de gepatenteerde iTIN-technologie, waarmee GIS-gebruikers gemakkelijk hoogtekaarten, vector- en rastergraphics, CAD-data en andere attributen kunnen integreren, zonder dat het nodig is handmatig te modelleren of te programmeren. Het gratis en openbare TerraPage bestandsformaat ondersteunt zowel grote als kleine 3D-databases, die met GeoMedia. Solutions Viz3D vervolgens als interactieve 3D fly-through getoond kunnen worden. Het resultaat zijn schokvrije, interactieve, driedimensionale presentaties van fotografische kwaliteit. Het is daarmee een goed hulpmiddel om de nieuwste visualisatietechnieken toe te passen op een breed scala aan GIS gerelateerde projecten. De integratie van TerraDev in de Intergraph GeoMedia. productsuite vergroot de flexibiliteit en het gebruiksgemak van alle programmas in deze suite.

De uitgebreide GeoMedia. productsuite maakt het opnieuw gemakkelijker om geografische informatie binnen elke organisatie bedrijfsbreed ter beschikking te stellen aan een grote groep (soms incidentele) gebruikers.
Een interactieve, driedimensionale en realtime visualisatie is immers de gemakkelijkste en meest volledige manier om ruimtelijke data te tonen, eenvoudige toegang tot geografische data en vernieuwende visualisatiemogelijkheden voegt Intergraph weer revolutionaire mogelijkheden toe aan haar geografische informatiesysteem.

Intergraph Corporation
Intergraph Corporation (https://www.intergraph.com/nederland) levert complete softwareoplossingen op het gebied van Engineering en Geografische Informatiesystemen (GIS), voor de procesindustrie, de bouw, energie-, telecom- en transportsector en lokale, regionale en nationale overheden.
Intergraph biedt hardware, software, support, training en consultancy. Met ruim dertig jaar ervaring in de grafische markt wordt Intergraph door analisten algemeen gezien als marktleider op dit gebied. Intergraph baseert haar producten op Windows, Windows NT en Windows 98. Intergraph behoort tot de Fortune 1.000 en is het grootste bedrijf dat zich volledig richt op het aanbieden van interactieve grafische oplossingen voor de professionele markt. Intergraph is actief in 63 landen en telt wereldwijd ongeveer 8.000 medewerkers.

Terrex Inc.
Terrex, Terrain Experts, Inc. is een zelfstandig opererend bedrijf dat is opgericht in mei 1997. Terrex Inc. ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt softwaretools voor realtime 3D terreinapplicaties. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in San Jose (Silicon Valley). Hoewel het bedrijf zich voornamelijk richt op de productie en verkoop van standaardpakketten, bieden zij ook diensten aan op het gebied terrein visualisatie.

Voor meer persinformatie:

Intergraph Benelux B.V.
Guido Harink
Tel: 023 5666 666
e-mail: gjharink@hfdorp.ingr.com

Lammers van Toorenburg PR
Ward van Beek / Francine Loos
Tel: 030 6565 070
e-mail: ward@lvtpr.nl / francine@lvtpr.nl

Deel: ' Intergraph gaat partnership aan met Terrex '
Lees ook