Intermap Technologies voltooit 3D mapping-programma NEXTMap Europe

DENVER--(BUSINESS WIRE)-- 20090506 --

Intermap Technologies heeft vandaag bekend gemaakt dat de digitale elevatiemodellen en hoge resolutie georthorectificeerde radarbeelden van West-Europa (2,4 miljoen vierkante kilometer) voor haar programma NEXTMap Europe 3D nu compleet zijn en vrij verkrijgbaar. Het programma NEXTMap Europe van het bedrijf omvat volledige landkaarten van Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Gibraltar, Ierland, Italië, Vaticaanstad, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

“De commerciële beschikbaarheid van het volledige programma NEXTMap Europe is een belangrijke mijlpaal, zowel voor Intermap als voor de geospatiale branche als geheel”, aldus Brian Bullock, president en CEO van Intermap Technologies. “Onze vier jaar geleden geformuleerde missie om heel West-Europa opnieuw in kaart te brengen, is nu verwezenlijkt. Ik ben er voor honderd procent van overtuigd dat deze prestatie de ontwikkeling van producten en toepassingen op allerlei terreinen mogelijk zal maken, van milieubeheer tot 3D-visualisatie en van CO2-reductie tot verzekeringsrisicobeheer, om maar enkele voorbeelden te noemen.”

Intermaps database NEXTMap® Europe omvat digitale oppervlaktemodellen met culturele elementen, zoals vegetatie, gebouwen en wegen, digitale terreinmodellen waaruit alle culturele elementen digitaal zijn verwijderd en georthorectificeerde radarbeelden die topografische elementen juist accentueren – en dat alles met een verticale nauwkeurigheid van 1 meter of nog minder. Het bedrijf heeft ook waardeverhogende producten aan het programma toegevoegd, zoals contouren, 3D-wegvectoren en andere geospatiale producten met hoge resolutie.

“Om te begrijpen hoe omvangrijk deze onderneming is geweest”, vervolgde Bullock, “moet u bedenken dat we meer dan 630.000 lijnkilometers (391.463 mijl) hebben gevlogen om NEXTMap Europe te voltooien; dit komt neer op bijna 16 keer de aarde rond. Nog indrukwekkender is het feit dat onze veldteams meer dan 258.500 kilometers (160.624 mijl) hebben gereden voor de installatie van controlepunten op de grond – een afstand die overeenkomt met 78 maal op en neer tussen Amsterdam en Rome.”

Volgens Richard Mohr, senior vice-president en CFO van Intermap “is dit de eerste keer in de geschiedenis van de cartografie dat een particuliere onderneming met eigen middelen met succes gegevens heeft verzameld en bewerkt tot een uiterst nauwkeurige database met uniforme kaarten van alle landen in West-Europa. Als je bedenkt met welke onberekenbare factoren we rekening moesten houden, zoals weerpatronen, brandstofprijzen en vliegvoorschriften, die per land verschillen, is het echt een wonder dat we het programma binnen de geplande tijd en zonder budgetoverschrijdingen hebben weten te voltooien.”

Het bedrijf gaat zich nu richten op het verwerken van de gegevens die zijn verzameld voor de 48 aaneengesloten staten van Amerika en Hawaï, als onderdeel van het mapping-programma NEXTMap® USA – dat volgens de planning in het eerste kwartaal van 2010 op de markt zal komen. Nu al zijn gegevens van beide programma’s beschikbaar via het directe verkoopteam van Intermap, online via www.TerrainOnDemand.com of via het wereldwijde partnernetwerk van Intermap.

Over Intermap Technologies

Intermap (TSX: IMP.TO, AIM: IMAP.L) is een toonaangevend bedrijf op het gebied van digitale mapping, dat uniforme digitale 3D modellen met hoge resolutie van het aardoppervlak maakt. Het bedrijf heeft op eigen initiatief complete landen opnieuw in kaart gebracht en heeft onder de naam NEXTMap® uniforme nationale databases opgebouwd met elevatiegegevens en geometrische beelden van een ongekende nauwkeurigheid, die tegen een betaalbare prijs verkrijgbaar zijn. Er is een groeiende vraag naar NEXTMap-gegevens, vanwege nieuwe commerciële toepassingen in verschillende bedrijfstakken, zoals GIS, technische industrie, automobielindustrie, GPS-kaarten, verzekeringsrisicobeheer, olie en gas, hydrologie, hernieuwbare energie, milieuplanning, draadloze communicatie, transport, luchtvaart en 3D-visualisatie.

Intermap, dat zijn hoofdkantoor heeft in Denver, Colorado (VS), heeft over de hele wereld meer dan 850 werknemers in dienst en heeft vestigingen in Calgary, Detroit, Jakarta, Londen, München, Ottawa, Parijs, Praag en Washington, D.C. Ga voor meer informatie naar www.Intermap.com of www.TerrainOnDemand.com.

NEXTMap® is een geregistreerd handelsmerk van Intermap Technologies Corporation.

Foto’s/Multimediagalerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5957576〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

src=https://cts.businesswire.com/ct/CT?id=bwnews&sty=20090506005797r1&sid=22629&distro=ftp

CONTACT:
Intermap Technologies
Senior Vice President & Chief Financial Officer
Richard Mohr, +1 303-708-0955
rmohr@intermap.com
of
Canada – Financial
E-vestor Communications Inc.
Investor Relations
Corbet Pala, +1 416-657-2400
cpala@evestor.com
of
United States – Financial
Genesis Select Corporation
Investor Relations
Budd Zuckerman, +1 303-415-0200
bzuckerman@genesisselect.com
of
United Kingdom – AIM, Nominated Advisor
Canaccord Adams Limited

Andrew Chubb, +44 (0) 207 050 6500

Deel: ' Intermap Technologies voltooit 3D mapping-programma NEXTMap Europe '


Lees ook