Intermediair neemt startende secretaressen nu zelf in dienst


ROTTERDAM, 20090624 -- Schoolverlaters van secretaresseopleidingen hebben het moeilijk in deze tijd. Niet alleen zijn er minder banen, voor de openingen die er zijn wordt de lat hoger gelegd. Starters worden ingezet boven hun niveau omdat dit op korte termijn scheelt in de kosten. Hetgeen helaas maar al te vaak leidt tot teleurstelling en frustratie. Gespecialiseerde bureaus kunnen bijdragen aan een oplossing voor deze problematiek, zo stelt Yvon Oetker, partner bij Espaz every secretary. Espaz doet dit door starters zelf in dienst te nemen.

De zorgen om het oplopen van de jeugdwerkloosheid zijn ook Espaz niet ontgaan. Yvon Oetker: "Als intermediair op het gebied van de management ondersteunende functie hebben wij te maken met schoolverlaters van secretaresseopleidingen. Vaak kandidaten boordevol ambitie en goede wil, maar helaas maken de vacatureprofielen duidelijk dat zij nog wel een weg te gaan hebben. En daar wringt de schoen. Het economisch tij kunnen wij als individueel bureau niet keren. Maar wij kunnen wel een bijdrage leveren aan een oplossing. Wij nemen goede starters zelf in dienst en bieden vervolgens een topstudie. Gewoon vanaf dag 1 een baan en een daarbij behorend salaris. Tegelijkertijd in ons werk/studie traject, de Espaz After Study, werken aan de aansluiting met de praktijk. Uiteindelijk leidt dit tot een win/win situatie; een werkloze secretaresse minder en Espaz kan haar opdrachtgevers beter van dienst zijn met starters die wl passend zijn voor de functie.

Wij gaan hiermee verder dan het door de overheid genitieerde Actieplan Jeugwerkloosheid. Ook wij houden jongeren langer op school en begeleiden ze intensiever naar de praktijk. Maar wij zorgen ook nog voor een baan. Met de Study slaan we de brug tussen de theorie en de praktijk. Natuurlijk wordt aandacht besteed aan de pure secretarile vaardigheden, maar de nadruk ligt op persoonlijke presentatie en effectiviteit, samenwerken en algehele professionaliteit. De schoolverlater maakt vervolgens zelfverzekerd haar entree op de arbeidsmarkt en is snel op de rit, de opdrachtgever heeft een toptalent in huis dat zichzelf binnen no-time terugbetaalt.

Espaz every secretary vervult inmiddels bijna 10 jaar vaste en tijdelijke vacatures, verzorgt secretarile opleidingen, coaching en training alsmede optimalisering van secretariaten. Espaz opende tegendraads in 2009 twee nieuwe vestigingen: Breda en Utrecht. Daarnaast wordt op strategisch niveau de samenwerking gezocht met partners om de dienstverlening te verbreden.

Voor informatie:

www.espaz.nl
www.espazafterstudy.nl


Deel: ' Intermediair neemt startende secretaressen nu zelf in dienst '


Lees ook