Internatio-Müller N.V.

25 maart 1999

Internatio-Müller neemt Electro Begaux over

Internatio-Müller N.V. heeft heden de elektrotechnische installateur Electro Begaux BVBA uit Antwerpen overgenomen. Electro Begaux is gespecialiseerd in advies, ontwerp, installatie en onderhoud van elektrotechnische systemen, waaronder licht-, kracht-, beveiligings- en toegangscontrolesystemen, datanetwerken en procesbesturingen. De onderneming is werkzaam in onder meer de utiliteitsbouw, industrie en bij nutsbedrijven, in geheel Vlaanderen en de stad Brussel. Electro Begaux behaalde in 1998 met circa 140 medewerkers een omzet van ruim BEF 550 miljoen (ruim 30 miljoen gulden ofwel bijna 14 miljoen euro).

Electro Begaux gaat binnen de divisie Techniek van Internatio-Müller deel uitmaken van Imtech. Met ruim 9.500 medewerkers realiseerde de divisie Techniek een omzet in 1998 van 2,5 miljard gulden (1,1 miljard euro).

Imtech is system integrator in elektrotechniek, werktuigbouw, infratechniek, (industriële) automatisering en informatie- en communicatietechnologie. Als system integrator bestrijkt Imtech het complete spectrum aan relevante technologie in installaties en systemen.

Binnen Imtech wordt Electro Begaux toegevoegd aan Imtech Belgium N.V. Imtech Belgium bestaat uit zes verschillende bedrijven en bezit een top-drie positie op het gebied van werktuigbouw (verwarming, ventilatie en airconditioning), alsmede een goede positie op de markt van procesautomatisering. Met de overname van Electro Begeaux verkrijgt Imtech Belgium de beschikking over hoogwaardige elektrotechnische kennis. Hierdoor is Imtech Belgium - analoog aan Imtech in Nederland - in staat zich op korte termijn te ontwikkelen tot een volledige system integrator. Opdrachtgevers krijgen multi-disciplinaire technische dienstverlening aangeboden. Hiermee anticipeert Imtech Belgium op de toenemende vraag in België naar gecombineerde technologie vanuit één coördinatie- of aanspreekpunt.

De synergie van Electro Begaux met de huidige activiteiten van Imtech Belgium is groot. Deze synergie uit zich onder meer in gecombineerde elektrotechnische en werktuigbouwkundige projecten in de utiliteitsbouw, multidisciplinair onderhoud in de industrie en de combinatie van elektrotechnisch installatiewerk en procesautomatisering in de automotive sector.

Deel: ' Internatio-Müller neemt Electro Begaux over '
Lees ook