Internatio-Müller N.V.

Rotterdam / Amersfoort, 3 januari 2000

Internatio-Müller verwerft volledig belang in Turnkiek Proces Control en Turnkiek Business Improvement.

Internatio-Müller N.V. heeft op 30 december jl. een 100 procent belang verworven in Turnkiek Proces Control en Turnkiek Business Improvement. In 1996 verwierf Internatio-Müller Turnkiek Holding in Amersfoort en haar dochtervennootschappen. Destijds werd de joint-venture tussen Turnkiek Holding en Honeywell met betrekking tot Turnkiek Proces Control en Turnkiek Business Improvement gecontinueerd. Door aankoop van 50 procent van de aandelen van Honeywell heeft Internatio-Müller haar belang in deze vennootschappen van 50 procent vergroot naar 100 procent. De operationele samenwerking met Honeywell wordt evenwel gecontinueerd.

Turnkiek Proces Control, een werkmaatschappij van Turnkiek Holding, is gespecialiseerd in procesautomatisering, systeem integratie, procesbeheersing en -optimalisatie, batch proces (re)design en applicatie maintenance. De IT-onderneming is actief op de markten van chemie en petrochemie, water en energie, voedings- en genotmiddelen, staal, aluminium en utilities.

Met de overname van de aandelen verkrijgt Internatio-Müller tevens de volledige zeggenschap over het dochterbedrijf Turnkiek Business Improvement. Deze IT-onderneming is gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsprocessen door middel van business process redesign, process management, process modelling en process optimisation. Daarnaast is deze Turnkiek-werkmaatschappij volop actief in E-commerce.

Bij Turnkiek Proces Control en Turnkiek Business Improvement zijn 65 medewerkers werkzaam.

Met het vergroten van het aandelenpakket versterkt Internatio-Müller de positie van Imtech ICT op de markt van informatie en communicatietechnologie. Imtech ICT vormt de bundeling van een aantal ICT-specialisten binnen Imtech, de divisie Techniek van Internatio-Müller, en is een business integrator in informatie- en communicatietechnologie. Imtech ICT is een belangrijke speler in Nederland op de markt van informatie en communicatie in bedrijfsprocessen van opdrachtgevers. Imtech ICT levert complete IT-dienstverlening in de vorm van business consultancy, ontwerp, implementatie en beheer. Specialismen zijn administratieve bedrijfsprocessen, procesautomatisering, ERP-systemen, ketenintegratie, E-commerce, embedded software, Internet-applicaties, netwerkintegratie en telecomvoorzieningen.

De overname van de aandelen past in de strategie van Imtech om Imtech ICT verder te versterken. In dit kader werd in augustus 1999 de IT-onderneming PAC te s-Gravenhage overgenomen.

Deel: ' Internatio-Müller neemt Turnkiek Proces Control over '
Lees ook